DRAMA: Pitao me za koga navijam, pa me izbo!
Foto: Nemanja Pančić

Novogodišnja drama na Trgu

DRAMA: Pitao me za koga navijam, pa me izbo!

Crna Hronika -
Nisam ni osetio ubod, samo toplotu na butini, a onda sam video da krvarim, ispričao je za Kurir ranjeni Krešo Sekulić (24) iz Banjaluke

BEOGRAD - Oporavljaju se!Došao sam sa sedmoro prijatelja u Beograd da se provedemo za praznike. Otišli smo na Trg da dočekamo Novu godinu u veseloj atmosferi. Nisam ni slutio da će mi 2013. početi u bolnici, priča za Kurir Krešo Sekulić (24), student i novinar Televizije Republike Srpske iz Banjaluke, jedan od sedmorice koga je u novogodišnjoj noći na Trgu republike nožem u butinu ubo zasad nepoznati mladić.Krešo, kojeg smo juče posetili u bolnici, kaže da se dobro oseća i da će uprkos nemilom događaju ponovo rado doći u Beograd.Bili su pijani- Video sam da moj drug priča s trojicom nepoznatih mladića. Jedan od njih ga je uhvatio za kragnu i uneo mu se u lice. Prišao sam im i tada je taj dečko, vrlo neprijateljski nastrojen, počeo drsko da pita: „Odakle ste, zašto ste došli u Beograd.“ Pokušao sam da „spustim loptu“ jer su bili pijani. Međutim, tražili su povod za svađu. Na kraju su nas pitali za koga navijamo, a kada sam im rekao da nismo navijači, jedan od njih je potegao nož - opisao je Krešo dramu.- Nisam video da ima nož, verovatno ga je sakrio u rukav. Samo sam osetio toplotu na levoj butini, a kada sam se pipnuo, video sam krv i povikao: „Ubo me je nožem!“, a on se sa svojim drugovima izgubio u masi. U sledećem trenutku sam video i svog druga koji je krvario. Njega je napadač ubo u preponu - kaže Krešo i dodaje da su mu ljudi na Trgu brzo pružili pomoć.- Neka devojka, za koju sam posle saznao da je studentkinja medicine, vezala mi je butinu da ne bih iskrvario - kaže Krešo.„Grobari“ krivi?Policija je odmah krenula u potragu za napadačem starim oko 25 godina, visokim između 165 i 170 centimetara, krupnije građe i kratke kose. Neki od očevidaca ispričali su i da je jedan od mladića iz društva napadača nosio majicu Partizanove navijačke grupe „Zabranjeni“, pa policija proverava da li su incident izazvali navijači crno-belih!- Postoji mogućnost da je napadač došao na Trg sa ciljem da izazove incident, ali i mogućnost da je bio pod dejstvom alkohola i narkotika i da je ubadao sve redom misleći da neko napada njegove drugove. Postoje indicije i da je sam napadač povređen - kaže naš izvor iz istrage.

Budala upropastila doček u centru Beograda
Budala upropastila doček u centru Beograda

Tunišani razočaraniMeđu sedmoricom ranjenih su i državljani Tunisa Muhamed A. (22) i Slim B. S. (25), koje su posetili predstavnici Ambasade Tunisa.- Oni su vrlo razočarani i uplašeni zbog napada. Došli su u Beograd s grupom od 120 turista iz Tunisa i to na preporuku jednog prijatelja, koji im je pričao da je u srpskoj prestonici najbolji noćni provod i da je to pravo mesto za doček Nove godine. Umesto ludog i nezaboravnog provoda, manijak s nožem poslao ih je u bolnicu s ubodima u stomak i leđa - kaže naš izvor.

Povređeni su stabilnoOd sedmorice ranjenih mladića u bolnici su zadržana dvojica Tunišana, Slovenac, državljanin BIH i jedan državljanin Srbije.- Tunišani su prebačeni na Prvu hiruršku kliniku, a na Odeljenju poluintenzivne nege Klinike za vaskularnu hirurgiju smešteni su Krešo Sekulić iz Banjaluke i Damjan C. (39) iz Maribora, koji su zadobili ubodne rane natkolenice - rekli su u Kliničkom centru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track