U petak odluka o produženju pritvora za Miškovića

Specijalni sud

U petak odluka o produženju pritvora za Miškovića

Crna Hronika -
Miroslavu miškoviću pritvor od 30 dana ističe u petak, kada bi vanpretresnoveće Specijalnog suda trebalo doneti odluku o produženju ili ukidanju pritvora

BEOGRAD - Vlasniku "Delta holdinga" Miroslavu Miškoviću pritvor od 30 dana ističe u petak 11. januara kada će krivično vanpretresno veće Specijalnog suda odlučiti da li ostaje u pritvoru ili ne, kao i njegov sin Marko i još petoro njihovih saradnika koji se sumnjiče za izvlačenje novca iz putarskih preduzeća.Krivično vanpretresno veće tom prilikom razmotriće i stav tužilaštva za organizovani kriminal.

Shodno Zakoniku o krivičnom postupku (ZKP) sud može da odluči da im se pritvor produži do najviše još dva meseca, a može i da im ga zameni kućnim pritvorom uz elektronski nadzor, ili da im dozvoli odbranu sa slobode eventualno uz zaštitne mere, kakve su zabrana napuštanja boravišta ili oduzimanje pasoša.

Ukoliko im produži pritvor i ako i po isteku ukupno tri meseca ostanu iza rešetaka, ZKP predviđa da o daljem produženju pritvora odlučuje Apelacioni sud u Beogradu, sve do podizanja optužnice koja u tom slučaju mora da usledi u roku od šest meseci od pritvaranja osumnjičenih.

Miškoviću je pritvor određen zbog opasnosti od bekstva, bojazni da će tokom istrage uticati na svedoke, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Saslušanje svedoka u istrazi protiv Miškovića i ostalih osumnjičenih nastavlja se sutra u Tužilaštvu za organizovani kriminal, kao i u petak, a planirano je da iskaze pred tužiocem da sedam svedoka.

Vlasnik Delta holdinga Mišković, njegov sin Marko koji vlasnik firme "Mera investment", vlasnik "Nibens grupe" Milo Đurašković i još sedam osumnjičenih uhapšeni su 12. decembra prošle godine zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja izvlačili novac iz putarskih preduzeća i sebi pribavili korist od oko 30 miliona evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track