Bačena bomba u Mitrovici, ranjeno dvoje dece!

Mališani u bolnici, van životne opasnosti

Bačena bomba u Mitrovici, ranjeno dvoje dece!

Crna Hronika -
Ranjeno je dvoje srpske dece - četvorogodišnji dečak i njegova desetogodišnja sestra. Deca su u trenutku eksplozije bila s majkom na terasi porodične kuće u blizini istočnog mosta na Ibru. Ovo je drugi bombaški napad za poslednja 24 časa u severnom delu Kosovske Mitrovice, a počinioci nisu nađeni

KOSOVSKA MITROVICA - U Kosovskoj Mitrovici u ponedeljak veče bačena je bomba koja je ranila dvoje srpske dece koja su prevezena su kosovskomitrovačku bolnicu.

Ranjeno je dvoje srpske dece - četvorogodišnji dečak i njegova desetogodišnja sestra. Deca su u trenutku eksplozije bila s majkom na terasi porodične kuće u blizini istočnog mosta na Ibru.

Bomba je bačena u mešovitom naselju Bošnjačka mahala, u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Ovo je drugi bombaški napad za poslednja 24 časa u severnom delu Kosovske Mitrovice, a počinioci nisu nađeni.

Dežurni hirurg u bolnici u Kosovskoj Mitrovici Miroslav Dančetović izjavio je novinarima da nisu ugroženi životi dece. Dančetović je rekao da se razmatra mogućnost da se deca transportuju u neku od specijalizovanih ustanova u Beogradu zbog mogućnosti komplikacija.

Drugi lekar, Trajče Bogeski, rekao je da deca imaju rane na obrazima i s prednje strane vrata gde su veliki krvni sudovi. Deca su na odeljenju Intenzivne nege, pod nadzorom lekara.

Šef Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin rekao da se desio teroristički napad na radničku porodicu.

- Dečak ima dva gelera u vratu, a devojčica je lakše povređena - rekao je Vulin i zatražio da međunarodna zajednica prestane da tretira Srbe kao građane drugog reda.

Načelnik Kosovsko-mitrovičkog okruga Radenko Nedeljković ocenio je su bombaški napadi dokaz zastrašivanja i etničkog čišćenja Srba s Kosova i Metohije.

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić najoštrije je osudio bombaški napad na srpsku kuću u Kosovskoj Mitrovici i dodao da ovakvi i slični događaji otežavaju dijalog Beograda i Prištine.

Administrativna kancelarija kosovske vlade u Kosovskoj Mitrovici najoštrije je osudila bombaški napad ističući da je to apsolutno neprihvatljivo i da se sa ovim napadom otišlo predaleko.

"Ovo se ne sme tolerisati, ovo delo ne sme proći nekažnjeno. Ovim se napadom otišlo predaleko. Sada je trenutak da svi oni koji mogu imati uticaja, reaguju na pravi način i učine sve što je u njihovoj moći kako bi se ovaj haos zaustavio, nezavisno od toga za koje institucije rade", navela je u saopštenju šefica Administrativne kancelarije Adrijana Hodžić.

Ona je naglasila da je napad koji se dogodio u Bošnjačkoj Mahali apsolutno neprihvatljiv i za svaku osudu, uz podsećanje da je tom prilikom povređeno dvoje dece, koja nikome i nizašta nisu kriva. Hodžićeva je povređenoj deci poželela brz oporavak, a njihovim roditeljima strpljenje i snagu da izdrže sve ovo kroz šta prolaze.

http://www.youtube.com/watch?v=WzflV5Ys0qM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track