Falsifikovao diplomu da bi radio u Fondu PIO
Foto: KURIR

Istraga u Požarevcu

Falsifikovao diplomu da bi radio u Fondu PIO

Crna Hronika -
Krivična prijava podnesena je protiv Mihajla M. Zbog sumnje da je falsifikovao diplomu Više ekonomske škole u Sarajevu kako bi radio u Fondu PIO na radom mestu za koje je potreban fakultet iako ga nije imao

POŽAREVAC - Požarevačka policija podnela je krivičnu prijavu protiv radnika Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja, filijala Požarevac, Mihajla M. (55) iz Žagubice, zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Kako je saopštila Policijska uprava Požarevac, on je osumnjičen da je falsifikovao diplomu Više ekonomske škole u Sarajevu.

Po toj diplomi je stekao višu stručnu spremu, na osnovu koje je u firmi u kojoj radi, Fondu penzijskog i invalidskog osiguranja, filijala Požarevac, ispostava Petrovac na Mlavi, 2000. godine, raspoređen na radno mesto sa višom stručnom spremom, čime je izvršio i krivično delo navođenje na overavanje neistinitog sadržaja.

Na osnovu falsifikovane diplome i neosnovano stečenog radnog mesta osumnjičeni je za sebe ostvario protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 1.724.000 dinara na štetu budžeta Republike Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja