SUDAR VOZOVA: Neko zbog udesa mora na robiju!
Foto: Marina Lopicic

Specijalna komisija ispituje nesreću na Novom Beogradu

SUDAR VOZOVA: Neko zbog udesa mora na robiju!

Crna Hronika -
Izvor Kurira tvrdi da je sudar dva voza u tunelu na Novom Beogradu najverovatnije izazvao kvar na sistemu signalizacije

BEOGRAD - Kraj istrage najavljen za sledeću nedelju.Čeoni sudar dva putnička voza, koji se dogodio u četvrtak u tunelu kod stanice „Tošin bunar“ na Novom Beogradu i u kojem su lakše povređena 22 putnika, najverovatnije je izazvao kvar na sistemu signalizacije, saznaje Kurir.Iako je iz „Železnica Srbije“ najavljeno da će specijalna komisija tek tokom naredne nedelje saopštiti preliminarne rezultate uzroka udesa, nezvanično saznajemo da neposredno pre nesreće nije bilo nikakve signalizacije koja bi mašinovođu voza koji je saobraćao na relaciji Beograd - Subotica upozorila da je u tunelu zaustavljen drugi voz.- Samo nekoliko minuta pošto se voz na relaciji Beograd - Šid pokvario u tunelu kod stanice „Tošin bunar“, na njega je naletela kompozicija koja je saobraćala ka Subotici! Brzina kojom vozovi saobraćaju na ovoj deonici puta uobičajeno iznosi oko 80 kilometara na sat, pa je pravo čudo što je izbegnuta daleko veća tragedija - kaže naš izvor iz istrage.Sagovornik Kurira dodaje i da je oprema „Železnica“ zastarela i stalno na meti lopova.- Ispred tunela na stanici „Tošin bunar“ postoji kućica u kojoj bi trebalo da bude železničar, ali je ona stalno prazna! Dakle, ukoliko je signalizacija zakazala, mašinovođa koji je ostao zaglavljen u tunelu mogao je jedino svojim privatnim telefonom da javi nadležnima gde je. Niko se ne pita da li je on u tom trenutku imao kredita i da li je uopšte bio u dometu - kazao je izvor Kurira.

„Železnice“: Istraga još traje♦ Iz „Železnica Srbije“ juče nisu želeli da komentarišu nesreću.- Komisija je radila više od 12 sati bez prestanka. Svi svedoci su saslušani, ali zasad ne postoji čak ni pretpostavka zbog čega je došlo do udesa - rekao je Miroslav Stojčić šef železničkog čvora Beograd.

Stanica kao da je ukleta♦ Na samo nekoliko metara od tunela u kojem se u četvrtak dogodio sudar, 8. decembra 2012. godine voz je samleo Vladimira L. (32). Na gotovo istom mestu početkom devedesetih dogodio se sudar vozova u kojem su poginuli jedan vojnik i mašinovođa, dok je na desetine ljudi bilo povređeno. Iskusne mašinovođe tvrde da je „Tošin bunar“ jedna od najnezgodnijih gradskih stanica, u kojoj se gotovo svake nedelje za dlaku izbegne nesreća!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track