Tužilac Radovanović: Kriminal u Žandarmeriji biće istražen

Niš

Tužilac Radovanović: Kriminal u Žandarmeriji biće istražen

Crna Hronika -
Želim da vas uverim da će sve biti urađeno strogo po zakonu i da ne postoji ni teoretska šansa da bilo ko bude zaštićen, kaže niški apelacioni tužilac

BEOGRAD - Apelacioni javni tužilac u Nišu Slobodan Radovanović najavio je da će tužilaštvo postupiti po zakonu i istražiti sumnje da su pojedini oficiri Žandarmerije umešani u kriminal kada dobije izveštaj Sektora unutrašnje kontrole MUP.

On je rekao da njegovo tužilaštvo još nije dobilo izveštaj Sektora unutrašnje kontrole MUP, ali najavljuje da će postupiti strogo po zakonu" čim taj izveštaj dobije najavljujući "brzu i efikasnu istragu".

"Izveštaj ili krivičnu prijavu SUK nismo dobili, ali imamo najave da je taj izveštaj poslat i da će uskoro stići do nas. Želim da vas uverim da će sve biti urađeno strogo po zakonu i da ne postoji ni teoretska šansa da bilo ko bude zaštićen", rekao je Radovanović.

Na pitanje da li je upućen u istragu o takozvanoj žandarm-mafiji i koliko vremena je još potrebno da se sve sumnje istraže, tužilac kaže da na ta pitanja ne može konkretno da odgovori, ali ponavlja da "ne postoji ni promil šanse da se zataška bilo kakva kriminalna afera, ni u Žandarmeriji niti bilo gde drugde".

"Ako mi ne verujete, mogu vas razuveriti samo tako što ću sprovesti zakon...", rekao je Radovanović.

Sektor unutrašnje kontrole tužilaštvu u Nišu, piše beogradski list, dostavio detaljan izveštaj o kriminalnim aktivnostima u koje su umešani i neki od najviših funkcionera Žandarmerije. List piše i da navodno, ovaj izveštaj tereti čak i komandanta ove formacije generala Bratislava Dikića, koji je, kako se sumnja, zataškavao teška krivična dela. List piše da je izveštaj tužilaštvu poslat neposredno uoči praznika i da možda zbog toga još nije stigao u ruke tužioca kao i da u Žandarmeriji nije mogao da dobije komentar ovog slučaja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track