SLUČAJ ŽANDARMERIJA: Okončana istraga, čeka se reakcija tužilaštva

SLUČAJ ŽANDARMERIJA: Okončana istraga, čeka se reakcija tužilaštva

Crna Hronika -
Moram da preciziram da se ne radi o istrazi protiv komandanta jedinice Bratislava Dikića, već protiv nekoliko pripadnika Žandarmerije“, kaže državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Vladimir Božović

BEOGRAD - Sektor unutrašnje kontrole MUP-a završio je istragu protiv nekoliko pripadnika Žandarmerije za koje se sumnja da su umešani u kriminalne radnje.

Preliminarni rezultati su upućeni Tužilaštvu na razmatranje, a ono bi u narednom periodu trebalo da odluči kako će dalje teći istraga. Sadržaj papira, kao i tačna dela koja su ispitivana i dalje su nepoznanica.

“Moram da preciziram da se ne radi o istrazi protiv komandanta jedinice Bratislava Dikića, već protiv nekoliko pripadnika Žandarmerije“, kaže državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Vladimir Božović.

“Sa aspekta sektora unutrašnje kontrole mi smo utvrdili propuste i smatramo da će to Tužilaštvo kvalifikovati za određena lica kao osnov sumnje za izvršenje krivičnog dela. Šta će dalje od toga biti, to je naravno na sudu“, navodi on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track