VEZA U BOLNICI: Privedeni zbog lažnih povreda u Novom Sadu

VEZA U BOLNICI: Privedeni zbog lažnih povreda u Novom Sadu

Crna Hronika -
Sumnja se da su privedeni lekari pripremali neistinitu lekarsku dokumentaciju u kojoj su lažno prikazivane povrede, navodno zadobijene u saobraćajnim nezgodama

BEOGRAD - Policija je zbog sumnje da su počinili više krivičnih dela prevara u osiguranju, primanje i davanje mita i zloupotreba službenog položaja lišila slobode zdravstvenene radnike Kliničkog centra Vojvodine V. Š. i V. M. iz Novog Sada, saopštio je danas MUP.

Postoje osnovi sumnje da su V.Š. i V.M., kojima je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati "pripremali neistinitu lekarsku dokumentaciju u kojoj su lažno prikazivane povrede, navodno zadobijene u saobraćajnim nezgodama".

"Ovako sačinjena medicinska dokumentacija prilagana je, uz zahteve za naknade štete kod osiguravajućih društava u Novom Sadu", navodi se u saospstenju.

Pripadnici MUP nastavljaju rad na ovom slučaju "radi utvrđivanja pričinjene štete osiguravajućim društvima, kao i iznosa pribavljene protivpravne imovinske koristi".Dvojicu zdravstvenih radnika lišil isu slobode pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave kriminalističke policije MUP-a, u saradnji sa Višim tužilaštvom u Novom Sadu u nastavku akcije otkrivanja prevara u osiguranju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track