ISPLATI SE: Hrvati švercuju vijagru iz Srbije!

ISPLATI SE: Hrvati švercuju vijagru iz Srbije!

Crna Hronika -
Osječka carina u poslednjih godinu dana oduzela je švercerima ukupno 484 tablete vijagre i 902 komada gela za potenciju Kamagra

BEOGRAD - Hit među krijumčarima u Slavoniji i Baranji postale su tablete za jačanje seksualne moći. Zaposleni osječke carine u poslednjih godinu dana oduzeli su švercerima ukupno 484 tablete vijagre i 902 komada gela za potenciju "Kamagra".Vredna pošiljka je bila skrivena u jakni iza vozačevog mesta u autobusu. Trebala je tako sigurno da pređe granicu, daleko od očiju carinika. Nije reč o cigaretama ili drogi, nego o “hitu” među švercerima – tabletama za potenciju.Autobus je ipak zaustavljen na Bajakovu. Policiji je u ruke dospelo 350 kutija gela Kamagra koje je sakrio jedan Slovenac. Preparati za jačanje seksualne moći jeftiniji su u Srbiji, a i u Bosni i Hercegovini pa su dragocena roba na crnom tržištu u Hrvatskoj.

Ukupno 484 tablete vijagre, a i 902 komada gela "Kamagra" oduzeli su zaposleni carine Osijek, koja pokriva Slavoniju i Baranju. Reč je o sedam zaplena u poslednjih godinu dana.

- Proizvodi su dostupni i na našem tržištu pa je mogući razlog za krijumčarenje i razlika u ceni – navode u Carinskoj upravi RH.

Kriza je, kažu upućeni, ostavila malo novca za užitke pa muškarci teška srca izdvajaju 23,8 evra za dve tablete vijagre, koliko koštaju u hrvatskim apotekama.– Pada nam prodaja takvih preparata već godinama. Pacijenti nam priznaju da ih nabavljaju u susednim zemljama jer su jeftinije – kaže magistar Branimir Marinović, zamenik upravnika apoteka Tripolski.Carinici su je otkrivali u pretincu za lični prtljag vozača autobusa, u prepravljenom krovu, u dvostrukom dnu podnožja auta, pa čak i među rezervnim sijalicama.Švercerima preti kazna od 1000 do 100.000 kuna, odnosno od 132,2 evra do 13.200 evra. Visina kazne zavisi od vrednosti robe.– U nekoliko slučajeva pokrenuti su postupci za zaštitu prava intelektualnog vlasništva, ali nisu okončani pa ne raspolažemo podacima da li je reč o krivotvorinama – kažu u carinskoj upravi.– Ako lekovi nisu original, razlika u ceni još je veća – pretpostavlja magistar Marinović.Krijumčari su “pali” tri puta u Bajakovu, pa po jednom u slavonskom Šamcu, Batini, Erdutu i Tovarniku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track