IŽIVLJAVANJE: Otetom taksisti pretili da će ga razneti bombom!

Prijava protiv dvojice pijanih nasilnika

IŽIVLJAVANJE: Otetom taksisti pretili da će ga razneti bombom!

Crna Hronika -
Ivan J. i Živorad C. tražili od D. M. iz Niša da ih vozi najpre ka Dimitrovgradu, a zatim do Beograda, tvrdeći da su naoružani i da će ga masakrirati ako ih ne bude slušao

NIŠ - Vožnja koju će pamtiti do kraja života.Protiv Nišlija Ivana J. (45) i Živorada C. (40) policija je podnela krivičnu prijavu zbog prinude, saopšteno je iz MUP Srbije. U policijskom saopštenju dodaje se da su njih dvojica osumnjičena da su 24. maja prinudili D. M., taksistu „Mega taksija“ u Nišu, da ih vozi prema Dimitrovgradu, a potom za Beograd, sve vreme mu preteći ubistvom!D. M., vozač „Mega taksija“, kaže da mu ništa nije bilo sumnjivo osim što je primetio da su mušterije smrdele na alkohol.Smrdeli na alcohol- Pokupio sam ih na taksi-stanici na Bulevaru cara Konstantina. Jedan je bio trešten pijan, a drugi je bio u malo boljem stanju, ali ne mnogo... Ipak, nije mi to smetalo, često mi se dešavalo da vozim takve mušterije. Najpre su tražili da ih vozim do Pirota, a onda su se predomislili i rekli da idu do Dimitrovgrada. Pristao sam na vožnju ni ne sluteći šta me čeka. Kad smo stigli do Niške banje, iznenada su počeli da viču. Govorili su da moram da radim šta mi kažu jer kod sebe imaju bombu kojom će me razneti! Na sve načine pokušavao sam da ih smirim, govorio sam im da pristajem na sve samo da me ne ubiju. Vikali su na mene, komandovali mi da izađem iz automobila, pa da ponovo uđem i tako nekoliko puta. Jedan je predlagao da on vozi, a kad sam odbio da mu dam volan, opet su me isterali napolje, preteći da će aktivirati bombu! Negde kod Bele Palanke naredili su mi da okrenem vozilo i krenem ka Beogradu. Išli smo auto-putem do Aleksinca i tad sam im rekao da nemam dovoljno goriva, pa smo okrenuli nazad za Niš. Nisu me tukli, ali su sve vreme pretili da će me ubiti - opisao je D. M. četvoročasovnu vožnju, koju će, kako je rekao, pamtiti do kraja života.Ostao prisebanIzvor Kurira kaže da je taksista, iako preplašen, ostao dovoljno priseban da na jednoj benzinskoj pumpi pošalje poruku dispečeru „Mega taksija“.- Odmah je alarmirana policija i auto-patrola je postavljena na ulazu u Niš. Kad je ugledao policijski džip, taksista je počeo da im ablenduje, a policajci su shvatili poruku, krenuli za taksijem i ubrzo uhvatili dvojicu nasilnika - rekao je izvor Kurira.(D. I. - M. M.)

U Novom Sadu ubili taksistuOvo je drugi napad na taksiste u Srbiji u poslednjih dvadesetak dana. U Novom Sadu je 8. maja prijavljen nestanak Zlatka Tomića (52, na slici), a njegovo ugljenisano telo nađeno je dva dana kasnije u prtljažniku potpuno izgorelog „golfa“ nedaleko od Iriga. Tomićeve ubice još nisu nađene.

Nasilnicima preti do pet godinaIvan J. i Živorad C. pušteni da se u daljem toku postupka brane sa slobode, a ukoliko na suđenju bude dokazana njihova krivica, dvojica nasilnika bi mogla da budu osuđena najviše na pet godina zatvora!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track