SASLUŠAN: Fido pukao zbog sukoba sa kumom Danilovićem!
Foto: Marina Lopicic

Branku Filipoviću određen pritvor do 30 dana

SASLUŠAN: Fido pukao zbog sukoba sa kumom Danilovićem!

Crna Hronika -
Psihički se loše osećam i braniću se ćutanjem, izjavio pred sudijom osumnjičeni za pokušaj ubistva predsednika KK Partizan

BEOGRAD - Saslušavaju i Danilovića!Branko Filipović Fido, vlasnik restorana „Kafanica“, koji se sumnjiči da je 18. maja pokušao da ubije Predraga Danilovća, predsednika KK Partizan, izjavio je juče pred istražnim sudijom Višeg suda u Beogradu da nije u stanju da iznosi odbranu. Posle kratkog saslušanja sudija mu je odredio pritvor do 30 dana, a u nastavku istrage biće saslušan i Danilović.Dogovor s braniocima- U dogovoru s braniocima, ali i zbog mog trenutno lošeg psihičkog stanja, odlučio sam da se branim ćutanjem - navodno je rekao Filipović sudiji. On je u beogradsku Palatu pravde priveden oko 14 sati u pratnji dvojice stražara.- Znate li da je za vama bila raspisana policijska potraga? - upitao je sudija.- Ne bih odgovarao na pitanja - kratko je odgovorio Filipović, a pre nego što je odveden u Centralni zatvor, Fido je branioce zamolio da mu donesu garderobu, pribor za ličnu higijenu, ali i knjige.Incident u kom je Filipović potegao nož na svog kuma i najboljeg prijatelja dogodio se u njegovom restoranu „Kafanica“ na Košutnjaku. Okršaju je prethodila svađa, a bivši košarkaš je navodno pokušao da zaštiti izvesnu Sanju, Filipovićevu devojku, prema kojoj je njegov najbolji prijatelj bio grub.Smirivao situaciju- Danilović je pokušao da smiri situaciju, ali Fido ga je tada udario pepeljarom u glavu. Neko od gostiju je pozvao Hitnu pomoć i policiju, ali Danilović je odbio pomoć i vratio se u kafanu. Tada ga je Fido ponovo napao i posekao nožem - ispričali su očevici incidenta.Bivši reprezentativac završio je u bolnici, a Fido je pobegao. Dva dana kasnije uputio je javnosti i Daniloviću otvoreno pismo, u kojem je naveo da mu je žao zbog svega što se dogodilo. Uhapšen je 2. juna, dok je prelazio most Gazela.

Mesto okršaja...  Filipovićev restoran „Kafanica“ na Košutnjaku
Mesto okršaja... Filipovićev restoran „Kafanica“ na Košutnjaku

Branko Filipović Fido
Branko Filipović Fido

Filipoviću preti 15 godina zatvoraAdvokat Jugoslav Tintor potvrdio je juče da je Branku Filipoviću određen pritvor do 30 dana zbog sumnje da je pokušao da ubije Danilovića.- Pritvor mu je određen zbog opasnosti od bekstva i uticaja na svedoke - rekao je Tintor.On je dodao da je za krivično delo koje se Filipoviću stavlja na teret maksimalna zaprećena kazna do 15 godina zatvora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track