PRETNJE: Rasime, iskreno ti želim da završiš od metka!

DRAMATIČNO: Potpredsedniku srpske Vlade prete atentatom

PRETNJE: Rasime, iskreno ti želim da završiš od metka!

Crna Hronika -
Nepoznata osoba, potpisana kao Pipi Dugadevetka, na sajtu Sandžakpres, bliskom Muameru Zukorliću, napisala da će Ljajić biti ubijen

NOVI PAZAR - Zle namere...- Narod ima pravo da se samoorganizuje protiv Prasima. Imam osećaj da će i Prasim završiti od metka! To mu i najiskrenije želim!Ova pretnja, ispod koje je pisalo Pipi Dugadevetka, upućena je potpredsedniku Vlade Srbije Rasimu Ljajiću na sajtu Sandžakpres, kao komentar ispod teksta u kojem se govori o ranjavanju Aldina Dika Dolovca, šefa obezbeđenja muftije Muamera Zukorlića. Autor poruke, koji je naveo da je „penzionisani umirovljenik“, potpredsednika srpske vlade naziva pogrdnim imenom Prasim.Lažna informacijaPodsetimo, Dolovac je ranjen u petak u centru Novog Pazara, a smatra se da je u njega pucao Iksan Zejnelović, bivši šef muftijinog obezbeđenja. Zanimljivo je da je nekoliko časova nakon pucnjave na istom sajtu, a potom i na sajtu Mešihata islamske zajednice u Srbiji, podmetnuta lažna informacija da je Zejnelović Ljajićev telohranitelj.- Dolovca je pokušao da likvidira Iksan Zejnelović, pripadnik obezbeđenja Rasima Ljajića i Meha Mahmutovića, gradonačelnika Novog Pazara - rekao je muftija Zukorlić na konferenciji za novinare održanoj juče ovim povodom.Njegove reči negirao je za Kurir potpredsednik Vlade Rasim Ljajić rekavši da ceo Novi Pazar zna da njega obezbeđuju isključivo pripadnici MUP Srbije.- Niko osim policije nije u mom obezbeđenju. Ni stranački, ni vanstranački telohranitelj, niti iko drugi iz Beograda ili Novog Pazara. Na drugo obezbeđenje, osim onog iz MUP, ja i nemam pravo - kaže Ljajić.Navikao na pretnjeZejnelovića, nije video više od godinu dana i jedino što o njemu zna jeste da je radio u obezbeđenju opštine.- Sad je radnik javnog komunalnog preduzeća, i to je sve što znam o njemu - kaže Ljajić, koji je poslednjih dana izložen seriji najpogrdnijih uvreda i napada, tako da ga najnovije pretnje ne iznenađuju.- Zna se da sam ja njihova meta i prepreka, pošto žele da verski i politički ovladaju Sandžakom. Godinama sam izložen direktnim i otvorenim pretnjama i na to sam se već navikao. Zbog tih pretnji ima mnogo posla za policiju i javno tužilaštvo - rekao je Ljajić.

Mesto obračuna... Aldin Diko Dolovac ranjen je u centru grada
Mesto obračuna... Aldin Diko Dolovac ranjen je u centru grada

Naručena likvidacija dolovcaNema sumnje da pokušaj ubistva Dolovca ima pozadinu. To je naručena likvidacija, a namera naručioca bila je da se pošalje poruka terora i straha ljudima oko mene. Dolaze ljudi i traže da se samoorganizuju, da brane živote, džamije i porodice - rekao je muftija Zukorlić, demantujući da je Dolovac šef njegovog obezbeđenja, već samo običan aktivista u IZ, volonter.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track