Kombi s dečacima sleteo s puta i četiri puta se prevrnuo, a najteže povređeni Novica P. nađen čak 15 metara od olupine vozila

PARAĆIN - Svi se mole za oporavak dece!
Krenuli smo po cigarete i sve je bilo u redu dok se neosvetljeni biciklista iznenada nije pojavio ispred kombija! Pokušao sam da ga izbegnem, okrenuo sam naglo volan... Sleteli smo s puta i posle toga se više ničega ne sećam...

Ovo je, kako saznajemo, doktorima paraćinske bolnice ispričao Stefan P. (19) opisujući tešku nesreću koja se u sredu oko 2.50 sati dogodila na putu Paraćin-Pojate. Stefan je u udesu zadobio iščašenje levog ramena i kolena s prelomom kosti, a najteže je prošao Stefanov brat od strica Novica P. (15), za čiji se život bore lekari na beogradskom VMA. Stefanov brat Milan (14) i rođak Aleksandar P. (16) prošli su s lakšim povredama i nalaze se na hirurškom odeljenju paraćinske bolnice.

Satima bili u kafiću

- Stefan i njegov rođeni brat Milan izašli su u utorak u grad s braćom od strica Aleksandrom i Novicom. Dečaci su od 21 sat sedeli ispred jedne kafane u centru Drenovca, a posle su otišli u noćni klub. Kad im je ponestalo cigareta, krenuli su do najbliže pumpe da ih kupe, a u povratku im se dogodila nesreća! Čuo sam da im je neki biciklista prvi pritekao u pomoć i zvao Hitnu pomoć i policiju, a kako se on tu zatekao, ne znam - ispričao je jedan meštanin Drenovca.

Naš sagovornik dodaje da je udes bio zaista težak!
- Kombi se prevrnuo četiri puta. Dečaci su poispadali iz vozila i ležali razbacani po njivi. Najteže povređeni Novica nađen je čak 15 metara od potpuno uništenog kombija - rekao je izvor Kurira.

Raspust u Srbiji

Četvorica mladića rodom su iz sela Drenovac.
- Novičini i Aleksandrovi roditelji su pre šest meseci otišli u Švedsku da rade. I deca su bila s njima, ali nedavno su došli kako bi raspust proveli u Srbiji. O njima je brinula njihova baka. Njihove roditelje su o nesreći obavestile komšije - pričaju njihovi poznanici.

Stefanovi i Milanovi roditelji su razvedeni, a majka im radi u Švajcarskoj.
- I deca su povremeno išla kod nje, dok im otac živi u Beogradu - priča komšija.
Tragovi nesreće... Mesto na kojem je vozilo sletelo s puta

Novica kritično

Novica P. je na VMA primljen bez svesti i s povredama vratnog dela kičme, prelomom rebara i grudne kosti, potvrdio je Milić Veljović, načelnik odeljenja intenzivne terapije VMA.
- Povremeno dolazi svesti, ali i dalje je životno ugrožen i trenutno nije za hiruršku intervenciju.

Rekao sam im da ostanu kod kuće

U utorak uveče su mi Aleksandar i Novica rekli da idu s braćom u provod. Govorio sam im da ostanu sa mnom, kao da sam imao neki predosećaj. Aca me je pozvao pred zoru i rekao mi da su povređeni - priča komšija.
Komšije kažu da je Stefanu majka nedavno kupila kombi u kojem su se dečaci slupali.
- To je bilo teretno vozilo, ali nedavno je adaptirano i njime je Stefan trebalo da vozi putnike u Švajcarsku. Baš je u nedelju planirao da odveze prvu turu - priča naš sagovornik.