TUGA: Tata, kad će mi se seka vratiti?

Sahranjeno dete koje se udavilo u bazenu

TUGA: Tata, kad će mi se seka vratiti?

Crna Hronika -
Šok Brat (5) Biljane Davidovac (2) misli da mu je sestra otišla kod lekara, priča rođak Jelene i Jovana Davidovca, koji su ostali bez ćerke

KAĆ - Tragedija na Petrovdan!Biljanin petogodišnji brat od jutros priča da mu je dvogodišnja sestra bolesna, da je otišla kod lekara, i stalno pita tatu kad će se vratiti... Dete ne shvata da mu seke više nema, a roditelji nemaju snage da mu objasne da se njihov mali plavi anđeo udavio u bazenčiću u kom nije bilo više od pola metra vode. Bože, zašto baš Jovanu i Jeleni to da se desi, toliko su brinuli o Biljani i njenom petogodišnjem bratu...Otišli na seosku slavuOvako je juče jedan od rođaka, skrhan od bola, opisao tragediju koja se u petak po podne dogodila Jeleni i Jovanu Davidovcu iz Kaća, roditeljima dvogodišnje Biljane, koja se udavila u gumenom bazenu u dvorištu kuće Jovanove rođake u Rumenki. Mala Biljana juče je sahranjena na kaćkom groblju, a neutešni roditelji nisu imali ni snage ni volje da daju izjave. Tek poneki rođak i komšija pristao je da kaže reč-dve o onome što se dogodilo.- Ne postoji osoba koja nije volela Biljanu! Uvek je bila nasmejana, znatiželjna... Danas je sahranjujemo i ne verujemo da je više nećemo videti niti čuti njen umiljati glasić i njena pitanja. A bilo ih sto u minutu: „A šta ti je ovo?“, „Mogu li ja da vidim to?“... Otac Jovan i majka Jelena umreće od tuge... Nisu se odvajali od sina i ćerke, stalno su bili s njima, ali eto, sekund jedan... Šta ti je sudbina - kaže komšinica porodice Davidovac.Kao i svake godine za Petrovdan, Jovan i Jelena su s decom, babom Ljiljanom i dedom Timom otišli u Rumenku kod Ljiljanine sestre Jovanke.- To je seoska slava Rumenke. Uvek su išli kod njih, seoske slave su posebno zanimljive mališanima. Deca su se u selu vozila na ringišpilu, a posle su otišli kod baka Jovanke. Zajedno su spremali večeru. Svi su bili u dvorištu, tu je bilo još gostiju s decom - priča komšinica.Baka prva primetilaOna dodaje da baka Jovanka u dvorištu ima bazen prečnika tri metra i dubine oko 70 centimetara.- Biljanin otac je s rođacima bio za kotlićem na svega dva metra od bazena, dok je majka samo na trenutak ušla u kuću da nešto donese. Niko nije primetio kad se Biljana približila i upala u bazen... Kad je baka ugledala unuku u vodi, već je bilo kasno - ispričala je naša sagovornica.

Jelena i Jovan nisu se odvajali od sina i ćerke, ali ovog puta sekund je bio dovoljan
Jelena i Jovan nisu se odvajali od sina i ćerke, ali ovog puta sekund je bio dovoljan

Proslavila rođendan 7. junaBiljana je 7. juna napunila dve godine, a prošle godine je za prvi rođendan krštena. Roditelji su često s decom išli u manastire, vernici su veliki, i da ona nastrada baš na Petrovdan. Zašto, zar je to moralo tako? Baba i deda se samo lupaju po grudima, sve bi dali da su oni u kovčegu umesto njihove miljenice - u suzama nam je rekla druga komšinica i zamolila nas da idemo jer niko od porodice nije bio raspoložen za razgovor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track