KRAĐA TESTOVA: Četvoro osumnjičenih na saslušanju 31.jula!

Sud zakazao

KRAĐA TESTOVA: Četvoro osumnjičenih na saslušanju 31.jula!

Crna Hronika -
Istražni sudija će po predlogu tužilaštva saslušati Zoricu Matić koja se sumnjiči za krivično delo krađe, kao i Željka Cvetkovića, Nenada Mijalkovića i Draganu Dončić osumnjičene da su pomogli prikrivanje krađe

BEOGRAD - Prvi osnovni sud zakazao je za 31. jul saslušanje u istrazi četvoro osumnjičenih za krađu testova za polaganje male mature.

Istražni sudija će po predlogu tužilaštva za sprovođenje istražnih radnji saslušati Zoricu Matić koja se sumnjiči za krivično delo krađe, kao i Željka Cvetkovića, Nenada Mijalkovića i Draganu Dončić osumnjičene da su izvršili krivično delo prikrivanje.

Tužilaštvo sumnjiči Matićevu, da je od 6. do 12. juna kao radnik za pakovanje testova u Javnom preduzeću "Službeni glasnik" ukrala tri kombinacije testova iz srpskog i dva iz matematike tako što ih je stavila u svoj grudnjak, dok je treću kombinaciju testa iz matematike fotografisala.

Sumnja se da je kombinacije je dala ostalim osumnjičenima, a sve je radila u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi.

Predlog tužilaštva za istražne radnje podnet je sudu 25. juna, nekoliko dana nakon hapšenja Matićeve i ostalih.

Oni se svi međutim brane sa slobode. Zbog "provaljivanja testova" rezultati polaganja male mature ove godine se nisu vrednovali za upis u srednje škole.

Ovih dana u široj javnosti u je toku rasprava o odgovornosti ministra prosvete Žarka Obradovića za aferu "mala matura".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track