MONSTRUM: Žandarm ubio iz očevog pištolja!
Foto: Nebojša Mandić

Aleksandar Krstić dugo planirao likvidaciju

MONSTRUM: Žandarm ubio iz očevog pištolja!

Crna Hronika -
Krstić je Srđana Tomića i Aleksandra Nedeljkovića usmrtio iz oružja koje je dobio njegov otac, inače penzionisani policajac

KRAGUJEVAC - Presudio im iz poklonjenog oružja!Aleksandar Krstić (33), pripadnik kraljevačkog odreda Žandarmerije, svirepo je ubio Srđana Tomića (27) i Aleksandra Nedeljkovića (29) iz pištolja koji je pripadao Krstićevom pokojnom ocu, inače penzionisanom policajcu, saznaje Kurir!- Taj pištolj je Aleksandrov otac dobio na poklon kad je odlazio u penziju. Pretpostavljamo da je Krstić korišćenjem tog oružja pokušao da sakrije sve moguće tragove koji bi doveli do njega... Pištolj iz kojeg su ubijeni Tomić i Nedeljković nađen je posle Krstićevog hapšenja u ponedeljak uveče, prilikom pretresa njegove porodične kuće u kragujevačkom prigradskom naselju - rekao je izvor Kurira blizak istrazi.Kao navodni motiv ubistva Krstić je na saslušanju naveo to što je Aleksandru Nedeljkoviću dugovao 5.000 evra.Visoka kamata- U nekoliko navrata sam uzimao novac od Nedeljkovića, bio mi je potreban za veštačku oplodnju supruge. Nedeljković mi je, međutim, naplaćivao zelenašku kamatu na osnovicu. Svaki mesec mi je bilo sve teže da vraćam rate i na kraju više nisam mogao da se iskobeljam iz dugova - ispričao je Krstić policajcima.Vozili u brdaZbog toga je u nedelju pozvao Nedeljkovića da se nađu u Kragujevcu kako bi mu, navodno, ustupio luksuzni automobil na ime preostalog duga. Ali, umesto da tako vrati dug, Krstić je Nedeljkoviću i Tomiću, koji je kobnog dana samo odvezao prijatelja na sastanak, spremio smrtonosnu zamku.- Rekao sam Nedeljkoviću da imam automobil koji se nalazi u blizini Kraljeva. Kad sam video da je došao s Tomićem, znao sam da ću i njega morati da ubijem. Govorio sam im da voze u brda jer je auto tamo parkiran. Kad smo stigli u selo Zakute, sa zadnjeg sedišta sam ispalio nekoliko hitaca, a onda sam njihova tela stavio pozadi i otišao do kuće u Kragujevcu, gde sam uzeo benzin. Automobil sam posle odvezao do sela Ratković kod Rekovca. Njihova tela sam prekrio ćebetom, polio benzinom i zapalio - ispričao je u policiji jezive detalje krvavog zločina.

Ubijeni hicem u glavu... Srđan Tomić i Aleksandar Nedeljković
Ubijeni hicem u glavu... Srđan Tomić i Aleksandar Nedeljković

Aleksandar Krstić
Aleksandar Krstić

Promenio sePoznanica uhapšenog žandarma kaže da se Krstić mnogo promenio nakon što je primljen u Žandarmeriju.- Postao je drugi čovek... Čas je ćutao i gledao u jednu tačku, čas se napadno i nadmeno ponašao. Sve mi je to smetalo, pa sam prestala da se družim s njim - kaže za Kurir Krstićeva poznanica i dodaje da je Aleksandar živeo na visokoj nozi i vozio džip, što je svima upadalo u oči pošto mu je plata bila relativno skromna.

Za oca samo reči hvaleAleksandrov otac radio je u kragujevačkoj policiji. Bio je odličan policajac i vrlo cenjen među kolegama i zbog svog gospodstvenog ponašanja! Ophodio se prema svima lepo i kulturno. Nažalost, nije dugo uživao u zasluženoj penziji. Preminuo je samo godinu dana po penzionisanju, od infarkta, saznaje Kurir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track