AFERA SILOS: Prodala državno žito, pa naplatila skladištenje!

Mahinacije u Požarevcu

AFERA SILOS: Prodala državno žito, pa naplatila skladištenje!

Crna Hronika -
Osumnjičena je od 2010. do 2012. godine prodala pšenicu Republičkih robnih rezervi i zaradila 244.739.515 dinara, a zatim od države naplatila 4.270.352 dinara

BEOGRAD - Požarevačka policija odredila je zadržavanje i podnela krivičnu prijavu protiv Jasmine F. (46) iz Velikog Gradišta zbog sumnje da je izvršila krivično delo da je prodala pešnicu koju su joj na čuvanje poverile Republičke robne rezerve.

Osumnjičena je od 2010. do 2012. godine, u svojstvu direktora preduzeća "Mlin Mlava" Veliko Gradište, merkatilnu pšenicu koja je ovom preduzeću poverena na čuvanje od strane Republičke direkcije za robne rezerve od 10.071. 585 kilograma prodala drugim privrednim subjektima. Time je Jasmina F. pribavila protivpravnu imovinsku korist svom preduzeću u iznosu od 244.739.515 dinara oštetivši Republičku direkciju za robne rezerve.

Iako je pšenicu prodala, osumnjičena je na ime skladištenja pšenice od Republičke direkcije za robne rezerve naplatila 4.270.352 dinara.

Jasmina F. se tereti i za falsifikovanje službene isprave, jer je u zapisnik o popisu zaliha pšenice u silosima preduzeća "Mlin Mlava" unela i overila neistinite podatke - da se pšenica nalazi u silosima, iako, je pšenicu već prodala.

Policija je osumnjičenu, uz krivičnu prijavu, privela istražnom sudiji Osnovnog suda u Požarevcu, navodi se u policijskom saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track