Sve o slavnom Pink Panteru Milanu Popariću!

Lice sa Interpolove poternice

Sve o slavnom Pink Panteru Milanu Popariću!

Crna Hronika -
Njegov rođak Marinko Poparić kaže da je Milana rođen u Nemačkoj a odrastao u Livnu kod babe i dede

SARAJEVO- Član zloglasne bande 'Pink Panter' Milan Poparić odrastao je u selu Provo nadomak Livna, i to kod babe i dede, a u tom gradu završio je sedam razreda osnovne škole, potvrdili su Poparićevi rođaci.

Prema službenim informacijama iz Interpolove poternice, Poparić je rođen u Kelnu u Nemačkoj, ali je adresu prebivališta prijavio u Livnu, gde je živio do svoje 13. godine.
Poparićevi rođaci u početku su se suzdržavali da razgovaraju o ovoj temi, s obzirom na to da je reč o najtraženijem pljačkašu dijamanata na svetu, koji se sumnjiči i za posljednju pljačku u Kanu, gde su ukradeni dijamanti vredni više od 136 miliona američkih dolara.
Njegov rođak Marinko Poparić rekao je da su Milana othranili baka i deda, koji su se brinuli o njegovom odrastanju jer su mu roditelji radili inostranstvu.
" Milan je kao dečak doveden u Provo. Posle toga su i njega odveli u inostranstvo. Više ga nismo nikada videli u selu, niti je uopšte dolazio. Kako on, tako ni njegova porodica. O njima više niko ništa nije čuo. Ni mi ne znamo šta je bilo s njima, ispričao je Marinko.
Posljednju informaciju o Milanu, kako priča Marinko, saznali su pre nekoliko dana, kada je objavljena vest da je pobegao iz zatvora u Švajcarskoj i da je osumnjičen za pljačku dijamanta u Kanu.
" Dok je živeo u Livnu, bio je fin mladić. Išao je tu u školu, gde je završio sedam razreda. Ne znamo zbog čega se odlučio na ovaj 'posao' ni zašto se priključio toj bandi. O tome ne bismo da govorimo, jer zaista ništa ne znamo, rekao je Marinko.
Ivica Vrdoljak, portparol MUP-a Livanjskog kantona, kazao je da u CIPS-ovoj bazi podataka ne postoji ime Milana Poparića, niti da je bilo gde zavedeno da je on državljanin BiH.
'On je možda poreklom iz Livna, ali mu ovdje nije prebivalište. Nema ga ni u knjigama državljana BiH. Kako je dobio državljanstvo, to je neko drugo pitanje s obzirom na posao kojim se bavi. Moguće je da je državljanstvo dobio nekim ilegalnim putevima. Sve je moguće, kaže Vrdoljak.
O članovima 'Pink Pantera'
500 miliona dolara u dragom kamenju opljačkali do sada
200 draguljarnica bilo je na meti
90 miliona evra bila teška pljačka Parizu 2008.
60 članova bande učestvuje u pljačkama, prema procenama Interpola
11 miliona evra opljačkano u Dubaiju 2007. godine.
3 člana bande pobegla iz zatvora u posljednja tri meseca

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track