GODIŠNJICA OLUJE NA UNI: Krivična prijava za vređanje Srba
Foto: Atvbl

KOmeoracija za stradale u hrvatskoj akciji

GODIŠNJICA OLUJE NA UNI: Krivična prijava za vređanje Srba

Crna Hronika -
Čim dobijemo te podatke, podnećemo krivičnu prijavu. U Hrvatskoj se to što je taj čovek uradio definiše kao zločin iz mržnje, a u Srpskoj i BiH kao izazivanje nacionalne, verske i rasne mržnje i diskriminacije, naveo je Štrbac

BEOGRAD- Direktor Dokumentaciono-informacionog centra “Veritas” Savo Štrbac najavio je podnošenje krivične prijave protiv osobe koja je u utorak vređala Srbe kada su hteli da bace venac u reku Unu u Novom Gradu u znak sećanja na stradale u hrvatskoj akciji “Oluja”.Štrbac je rekao da je to lice bilo u automobilu sisačkih registarskih tablica, da je ušlo u Republiku Srpsku i prošlo graničnu kontrolu, što znači da su njegovi dokumenti skenirani.

Čim dobijemo te podatke, podnećemo krivičnu prijavu. U Hrvatskoj se to što je taj čovek uradio definiše kao zločin iz mržnje, a u Srpskoj i BiH kao izazivanje nacionalne, verske i rasne mržnje i diskriminacije”, naveo je Štrbac.

On je rekao da će krivična prijava biti prosleđena nadležnim tužilaštvima Republike Srpske, BiH i Hrvatske.

U Novom Gradu u utorak je jedan muškarac, prilikom ulaska iz Hrvatske u BiH, izvređao učesnike u koloni koja je na mostu na Uni palila sveće i nosila venac rečima: “Šta hoćete marvo? Državu u državi?”.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track