KOSOVSKA MITROVICA: Oteli 7 miliona dinara za penzije
Foto: Tanjug

Presreli kombi

KOSOVSKA MITROVICA: Oteli 7 miliona dinara za penzije

Crna Hronika -
Bogat plen Trojica naoružanih razbojnika juče ujutro presreli vozilo i odneli kofere, u kojima su bile pare namenjene isplati penzija na Kosovu i Metohiji
1 / 5 Foto: Tanjug

ZUBIN POTOK - Pljačka trajala dva minuta!Trojica maskiranih razbojnika opljačkali su juče oko osam sati kombi „Pošte Srbije“ u blizini manastira Devine vode, nedaleko od Zubinog Potoka, na severu Kosova i odneli oko sedam miliona dinara! Iako su razbojnici sve vreme vitlali automatskim puškama, u ovom razbojništvu, srećom, nije bilo povređenih.Nosili uniforme- Napadači su bili u maskirnim uniformama i imali fantomke na glavi, a presreli su kombi „Pošte Srbije“ koji je išao od Zvečana ka pošti u Zubinom Potoku noseći pare za isplatu penzija. Napadači su iznenada iskočili ispred kombija i naredili vozaču, držeći puške uperene u njega, da im preda novac. U sigurnosnim koferima nalazilo se oko 70.000 evra u dinarskoj protivvrednosti, a vozač kombija je kasnije rekao policajcima da su, osim novca, razbojnici odneli i neke pošiljke - kaže Kurirov izvor iz istrage. Cela pljačka nije trajala duže od dva minuta, a nakon što su uzeli novac, napadači su pobegli u obližnju šumu.- Vozač je rekao da su razbojnici otrčali prema šumi, pa pretpostavljamo da ih je tamo u vozilu čekao saučesnik - kaže izvor Kurira i dodaje da je vozilo „Pošte Srbije“ bilo tipovano.- Sumnja se da su razbojnici pratili kad kombi prevozi novac, a zatim su do detalja isplanirali akciju. Vozilo su presreli na putu okruženom šumom, na kojem je saobraćaj manjeg intenziteta - kaže naš sagovornik.Saslušan vozačRanđel Nojkić, direktor PTT na Kosovu i Metohiji, rekao je da je vozač kombija „Pošte Srbije“ otišao u Kosovsku policijsku službu, gde je prijavio razbojništvo.- Vozač je saslušan u policiji - kazao je Nojkić, ali nije želeo da otkrije da li je u kombiju osim vozača bio još neko.- Istraga je u toku - kratko je rekao Ranđel Nojkić.

Čeka istragu... Ranđel Nojkić
Čeka istragu... Ranđel Nojkić

Euleks obavlja uviđajNenad Đurić, v. d. regionalnog komandira kosovske policije, potvrdio je juče da su razbojnici iz kombija „Pošte Srbije“ odneli novac za isplatu penzija.- Na mesto na kojem su pljačkaši presreli kombi izašlo je jedno vozilo Euleksa i uviđaj je u toku - rekao je Đurić.

http://www.youtube.com/watch?v=xLjKCOCW5d0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track