BRUKA: Kasapin s Bir festa još na slobodi!
Foto: Zorana Jevtić

Dve godine prošle su od krvavog pira na Ušću

BRUKA: Kasapin s Bir festa još na slobodi!

Crna Hronika -
Ranio devetoricu: Ljubomir T. (21) osuđen na sedam, a Jovan J. (22) na pet godina i devet meseci zbog ranjavanja devetorice posetilaca festivala posle banalne svađe zbog piva, ali još ne izdržavaju kaznu

BEOGRAD - Napadači ponovo mogu na festival!Ljubomir T. (21), koji je prvostepenom presudom osuđen na sedam godina zatvora zbog toga što je 2011. godine na Bir festu učestvovao u teškom povređivanju devetorice mladića, na slobodi čeka pravosnažnost presude. To znači, teoretski, da bi Ljubomir mogao da svrati na Ušće i ponovo dođe na Bir fest!Nož i bokser- Na slobodi je i njegov saučesnik Jovan J. (22), koji je osuđen na pet godina i devet meseci zatvora, kao i Aleksandar R., koji je osuđen na osam meseci zatvora. Žalbe na presudu su podnete, ali o njima Apelacioni sud još nije odlučio, tako da se ne zna da li će ove presude biti potvrđene - kazao je izvor Kurira iz srpskog pravosuđa.Krvoproliće na Bir festu, podsetimo, dogodilo se 20. avgusta 2011. godine na beogradskom Ušću. Sud je u svojoj presudi naveo da su Ljubomir T. i Jovan J. posle ponoći, pod velikim uticajem alkohola, prišli jednom od štandova i sukobili se s prisutnim mladićima. Najpre verbalno, a onda i fizički!Navodno, povod za sukob bila je banalna svađa zbog piva. Tokom tuče koja je izbila korišćeni su bokser i nož, kojim su napadači ubadali mladiće s kojima su se sukobili, a potom iskoristili gužvu koja je nastala i pobegli.Aleksandar R., kako je prvostepeni sud tokom glavnog ptretresa utvrdio, učestvovao je u tuči koja je prethodila obračunu hladnim oružjem.- Ljubomiru i Jovanu se sudilo za pokušaj teškog ubistva, ali su presudom Višeg suda u Beogradu osuđeni za blaže krivično delo, a to je nanošenje teških i lakih telesnih povreda. Nisu im izrečene nikakve zabrane, tako da oni praktično bez ikakvih smetnji i ove godine mogu na Bir fest - objašnjava naš sagovornik.Devet meseci u pritvoruIsti izvor navodi da je prvostepena presuda doneta 29. maja prošle godine i da su tada osuđeni mladići pušteni na slobodu.- U pritvoru su proveli nešto manje od devet meseci, pošto su uhapšeni desetak dana posle incidenta - dodaje naš sagovornik.

Ljubomir: Ne sećam seLjubomir T. je pred sudom tvrdio da se ne seća da je bilo koga ubo nožem, kao i da se samo branio.- Video sam da mog druga tuku i uplašio sam se. Počeo sam da mašem nožem, ali se ne sećam da sam bilo koga povredio. Nožem sam mahao da bih odbranio svoje drugove. U tuči sam dobio udarac pesnicom, izbijen mi je zub, neko vreme sam bio u konfuziji - ispričao je tada okrivljeni.On je naveo i da je poneo nož jer se nekoliko dana ranije sukobio s navijačima Rada.- Kajem se zbog svega što sam uradio, nisam hteo nikoga da ubijem - rekao je Ljubomir.Pitanja bez odgovora- Zbog čega još nije doneta pravosnažna presuda?- Postoji li opasnost da bi oni mogli da ponove krivično delo?- Ima li sistem mogućnost da vinovnicima ovakvih incidenata odredi meru obaveznog javljanja policiji u vreme festivala?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track