KOBAN SKOK: Obdukcija potvrdila utapanje mladića u Tisi
Foto: Saša Urošev, Kurir

Senta

KOBAN SKOK: Obdukcija potvrdila utapanje mladića u Tisi

Crna Hronika -
Vukašin Ziramov (25) iz Kikinde,udavio se nakon skoka s mosta na Tisi u Senti

SENTA/KIKINDA: Tuga!- Ko je mogao da pretpostavi da će se u ponedeljak naš bezazlen izlet iz Kikinde u Sentu ovako završiti. Prvobitan plan je bio da na kupanje odemo u Mol kod Ade, ali smo se na kraju, ipak, odlučiili za Sentu. Među nama desetoricom, bilo je i nekoliko naših drugova iz Beograda i Novog Sada. Sa plaže u Senti ,na kojoj je bilo još stotinak kupača, najpre su se izdvojila dvojica drugova koji su otišli na most i skočili u Tisu. I mi ostali, popeli smo se na most. Ugledavši ambis ispod mene, ja sam od skoka odustao. Kad sam se okrenuo, Vukašin više nije bio pored mene. Čuo se pljusak. On je izronio iz vode, okrenuo se na leđa i potonuo. Za njim je skočio jedan kolega, a mi ostali se sjurili do obale ispod mosta, i zaplivali ka mestu gde je nestao - teškom mukom prisetio se dramatičnih trenutaka dobar drug nastradalog Vukašina Ziramova (25) iz Kikinde, koji je insistirao da mu se ime ne pojavljuje u novinama.

Sagovornik Kurira priča da su više od sat vremena bezuspešno tragali za Vukašinom koji je skočio tačno sa sredine mosta između dva stuba:

-Ko zna šta bi se i sa nama desilo da nam u pomoć nije pritekao jedan čovek u čamcu. Sa njim su čamcu bili žena i dvoje male dece. Dok su jedni ronili, drugi su se pridržavali za čamac, i prikupljali snagu da ponovo zarone. Kamo sreće da nismo ni otišli u Sentu… - glasom slomljenim od tuge zaključio je mladi Kikinđanin.

Obdukcija beživotnog tela koje je pronađeno u utorak popodne, pokazala je da je smrt nastupila utopljenjem. Nakon skoka s petnaest metara visokog mosta, neasrećni mladić je , najverovatnije, izgubio svest , potonuo i utopio se. Vukašin Ziramov danas je sahranjen u Kikindi.

U Tisi ostaci srušenog mosta

U zavisnosti od vodostaja, Tisa je ispod mosta na ulazu u Sentu duboka najmanje deset metara. Na dnu se nalaze ostaci stubova mosta koji je za vreme Drugog svetskog rata miniran i srušen. Iz tog razloga brodovi ne plove sredinom reke, nego bliže senćanskoj obali. Starii građani Sente kažu da je veoma opasno skakanje s mosta, u samo naizgled pitomu reku. Ukoliko osoba ne skoči pravilno, udar u površinu vode identičan je padu na beton.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track