EULEKS: Produžen pritvor Žarku Veselinoviću još mesec dana!

Prihvaćen zahtev tužilaštva

EULEKS: Produžen pritvor Žarku Veselinoviću još mesec dana!

Crna Hronika -
Pretpretresni sudija Euleksa pri Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici odobrio je zahtev tužioca Euleksa za produženjem istražnog pritvora Veselinoviću do 29. septembra 2013

KOSOVSKA MITROVICA - Istražni pritvor Žarku Veselinoviću, osumnjičenom za nekoliko krivičnih dela, produžen je za još mesec dana.

Pretpretresni sudija Euleksa pri Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici odobrio je zahtev tužioca Euleksa za produženjem istražnog pritvora Veselinoviću do 29. septembra 2013.

Pretpretresni sudija ustanovio je da opravdana sumnja postoji samo u vezi sa tačkom optužnice koja se odnosi na neovlašćeno posedovanje oružja, iako se Veselinović tereti za teško ubistvo u pokušaju, neovlašćeno posedovanje ili upotrebu oružja, tešku krađu, ometanje službenih lica u vršenju službene dužnosti i prevaru.

Sudija je uzeo u obzir da postoji dovoljan rizik od bekstva, navodi se u saopštenju.Veselinović, brat kontroverznog biznismena Zvonka Veselinovića, uhapšen je zajedno sa Slobodanom Repićem pre mesec dana u Rudaru kod Zvečana.

Repić je uhapšen pod sumnjom da je 7. decembra prošle godine u Kosovskoj Mitrovici pucao na zamenika direktora administrativne Kancelarije Vlade Kosova Dušana Milisaviljevića.

Njih su uhapsili pripadnici Euleksove Operativne grupe za Mitrovicu i Regionalne istražne jedinice Kosovske policije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track