UBISTVO NIKOLE BOJOVIĆA: Nisam Pitbul nego Gladijator!

Saša Cvetanović saslušan

UBISTVO NIKOLE BOJOVIĆA: Nisam Pitbul nego Gladijator!

Crna Hronika -
Cvetanović je u Viši sud u Podogorici sproveden uz ogromene mere obezbeđenja, a zatim je posle saslušanja prebačen u istražni zatvor u Spužu

PODOGORICA - Srpski državljanin Saša Cvetanović, zvani Pit Bul,koji je u četvrtak uhapšen u podgoričkom naselju Tološi, zbog sumnje da je u Beogradu likvidirao Nikolu Bojovića, brata vođe Zemunskog klana Luke, posle provere identiteta je priveden u petak ujutro u Viši sud u Podgorici uz pojačano obezbeđenje, a odatle prebačen u zatvor u Spužu.

Cvetanovića je, saslušao istražni sudija Višeg suda u Podgoroci Miroslav Bašović.

Cvetanović je sudiji na saslušanju rekao da je došao u Crnu Goru pre pet godina, i da njegov nadimak nije Pit Bul već Gladijator.

Prema nezvaničnim saznanjima Bašović danas Cvetanovića nije ispitivao o ubistvu Bojovića, već zbog krivičnog dela krađa.

Njemu je posle saslušanja određen ekstradicioni pritvor.

Cvetanović je uhapšen oko 16 časova u kući V.R. kod koga je živeo kao podstanar. Uhapsili su ga pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ).

“Postoji osnovana sumnja da je S.C. direktni izvršilac ubistva Nikole Bojovića... Hapšenje je usledilo posle razmene informacija crnogorske i srpske policije u vezi sa teškim ubistvom Miloša Vidakovića iz Pančeva, koje je izvršeno 2. jula u Budvi”.

Cvetanović je živeo u kući koja se nalazi nedaleko od stadiona “Crvene stijene” u Tološima. Vlasnik kuće je rekao da nije znao ništa o životu Cvetanovića, ne želeći da saopšti od kada je ovaj podstanar u njegovoj kući.

Prema tvrdnjama očevidaca, osumnjičeni je specijalcima bežao u šortsu, ali je uhvaćen nakon samo nekoliko metara. Oni su ispričali da su sajovci jedno vozilo parkirali u blizini marketa “Albona”, dok je druga grupa čekala na suprotnom kraju ulice, blizu kuće u kojoj je stanovao Cvetanović.

“Video sam kako mladić u šortsu beži niz ulicu, ali je vrlo brzo uhapšen kod marketa”, rekao je jedan od meštana.

Prema nezvaničnim informacijama, u delu kuće u kojem je kao postanar živio Saša Cvetanović pretresom je pronađena manja količina droge i špricevi.

“Pronađeni predmeti biće prosleđeni na veštačenje u Forenzički centar u Danilovgradu”, kazao je izvor blizak istrazi.

“Uprava policije MUP-a Crne Gore, u saradnji sa Tužilaštvom i kolegama iz Srbije, u nastavku zajedničkih aktivnosti preduzima dalje mere i radnje na rasvjetljavanju još jednog broja krivičnih dela izvršenih na teritoriji obe države”.

Bojović je ubijen u centru Beograda, kada je napadač ispalio oko dvadeset hitaca prema njemu. Posle višemesečne istrage, srpske inspektore tragovi su odveli do Crne Gore. Zbog sumnje da su sa Delibašićem organizovali ubistvo Nikole Bojovića, 24. jula uhapšeni su Danilovgrađanin Slobodan Šaranović i Ratko Koljenšić iz Nikšića.

Šaranović, brat Branislava Šaranovića (66), koji je likvidiran 8. oktobra 2009. godine u Ulici neznanog junaka na Dedinju, uhapšen je u danilovgradskom selu Ždrebaonik, a Koljenšić u Sutomoru. Njima su lisice na ruke stavljene takođe tokom zajedničke akcije srpske i crnogorske policije, zbog sumnje da su organizovali ubistvo Bojovića.

Pančevac Vidaković je ubijen ispod zidina budvanskog Starog grada, kada mu je ubica visok oko 185 centimetara prišao i u leđa ispalio 5-6 metaka, nakon čega je pobegao.Beograđanin Miloš Delibašić uhapšen je u Budvi sredinom jula ove godine, zbog sumnje da je umešan u Vidakovićevo ubistvo. Zbog nedostatka dokaza, na teret mu je stavljeno krivično delo nedozvoljeno držanje oružja, jer je tokom hapšenja u njegovoj torbi policija našla pištolj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track