(FOTO) ZAPLENA NA AERODROMU: Lozničanin pokušao da prošvercuje muški sat od 2 miliona dinara!
Foto: Carina Srbije

Nije prijavio

(FOTO) ZAPLENA NA AERODROMU: Lozničanin pokušao da prošvercuje muški sat od 2 miliona dinara!

Crna Hronika -
Putnik je rekao da se radi o poklonu i da nije znao da ga treba prijaviti. To ga naravno nije oslobodilo odgovornosti, tako da je protiv njega pokrenut prekršajni postupak, a roba privremeno zadržana do okončanja istog

BEOGRAD - Carinici su sinoć na aerodromu Nikola Tesla sprečili pokušaj krijumčarenja muškog sata, vrednog skoro dva miliona dinara. Muški ručni sat marke „Hubolt“, pokušao je da bez plaćanja dažbina u našu zemlju unese 36-godišnji Lozničanin, koji je doputovao iz Brisela.

On se, nakon što je uzeo svoj prtljag sa karusela, uputio u zeleni kontrolni prolaz, rezervisan za putnike koji nemaju ništa za carinjenje. Pošto je, bez obzira na to, carinik ipak tražio da pogleda njegove stvari, među njima je u originalnom pakovanju, zajedno sa računom, pronašao sat, koji je zbog velike vrednosti morao biti prijavljen i ocarinjen.

Foto: Carina
Foto: Carina

Putnik je rekao da se radi o poklonu i da nije znao da ga treba prijaviti. To ga naravno nije oslobodilo odgovornosti, tako da je protiv njega pokrenut prekršajni postupak, a roba privremeno zadržana do okončanja istog.

Uprava carina se trudi da građani budu pravovremeno informisani o svim pravilima u putničkom prometu. Svi detalji na ovu temu nalaze se na sajtu Uprave carina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track