Igor Jurić: Moju Tijanu ponovo ubijaju!
Foto: Nebojša

Skandalozno: Dragan Đurić pokušava da se izvuče na ludilo

Igor Jurić: Moju Tijanu ponovo ubijaju!

Crna Hronika -
Šta pokušavaju da urade, da dokažu da je bolestan?! Odlaganje suđenja je nešto najgore što je moglo da se desi, kaže otac ubijene Tijane Jurić

SUBOTICA - Bespomoćan sam, očajan, slomljen... Tijana je ponovo ubijena. Osećam se potpuno isto kao one noći kad sam saznao da se više nikad neće vratiti, da je pronađena mrtva. Ni u snu nisam mogao da pretpostavim da će suđenje biti odloženo. Duboko sam razočaran. Šta pokušavaju da urade, da dokažu da je bolestan?!Ovim rečima je Igor Jurić, otac svirepo ubijene Tijane Jurić (15), prokomentarisao odluku Višeg suda u Subotici da se suđenje Draganu Ðuriću odloži i da se on pošalje na psihijatrijsko veštačenje u bolnicu Centralnog zatvora u Beogradu zbog „nemogućnosti da učestvuje u daljem toku suđenja“.Igor Jurić juče nije prestajao da plače dok je zamenik tužioca Mladenka Gajin Manojlović čitala otpužnicu.Poruke podrške- Sve što se dogodilo mom detetu iznova preživljavam svaki put kad uđem u sudnicu. Bio sam siguran da će suđenje biti okončano 5. maja i da će biti izrečena presuda. Želim samo da nastavim da živim, i moja porodica i ja. Da stavim tačku na sve što se desilo. Da pravda bude zadovoljena. To dugujemo Tijani. Odlaganje suđenja je nešto najgore što je moglo da se desi jer je ovo više nego čist i jasan slučaj - ogorčen je Jurić.Otac žrtve navodi da je nekoliko dana pre početka suđenja dobio više od 3.000 poruka podrške ljudi širom zemlje i inostranstva.- Sprečio sam ljude da danas ispred zgrade suda u Subotici održe miran protest, htelo je više od hiljadu njih da dođe i podrži mene i moju porodicu. Da li sam pogrešio što im nisam dozvolio da to urade? Želeo sam da sve prođe mirno, da prođe bez ijedne mrlje - kaže Jurić.Nalaz veštakaSuđenje Draganu Ðuriću biće ponovo zakazano tek po dobijanju nalaza veštaka.- Ukoliko se veštačenjem utvrdi da je Dragan Ðurić nesposoban da prati dalji tok suđenja, moguće je da se optužnica odbaci - rekao je Miro Orović, advokat porodice Jurić.

Monstrum progovorioĐURIĆ: ŽAO MI JE DEVOJČICEDragan Đurić u sudnicu je uveden u pratnji policajaca s lisicama na rukama. Na sebi je imao sivu majicu kratkih rukava i farmerke. Kad je seo, obratio se braniocu Viktoru Gostiljcu i s njim razmenio nekoliko rečenica.Nakon čitanja optužnice, na pitanje sudije da li je razumeo optužnicu i da li želi da se izjasni, kratko je odgovorio:- Jesam. Žao mi je devojčice. Branim se ćutanjem - rekao je Đurić.On je na pitanje sudije: „Kako se osećate?“, odgovorio:- Ne osećam se dobro. Drhtim.

Branilac optuženogOVO NIJE JEFTIN TRIKĐurićev branilac Viktor Gostiljac naveo je da Dragan Đurić, osim što se ne oseća dobro, ima i problem s pamćenjem od detinjstva, da ga pre dva dana nije prepoznao kad ga je posetio i da je izmislio da su ga posetili majka i ujak, te da u takvom zdravstvenom stanju nije u stanju da prati dalji tok suđenja.- Zahtev da se izvrši veštačenje nije jeftin trik, nego potreba. Predsednik sudskog veća donela je ispravnu odluku - izjavio je Gostiljac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track