NASTAVLJENO SUĐENJE: Milićev tražio da se obrati porodici Jovanović, otac Luke nije dao
Foto: KURIR

U Trećem osnovnom sudu

NASTAVLJENO SUĐENJE: Milićev tražio da se obrati porodici Jovanović, otac Luke nije dao

Crna Hronika -
Svojim ponašanjem nije pokazao da želi da nam pomogne, tako da ne želimo da čujemo, izjavio je otac preminulog mladića koji je pregažen na Brankovom mostu prošle godine

BEOGRAD - U Trećem osnovnom sudu u Beogradu saslušanjem oštećenih i svedoka je nastavljeno suđenje Marku Milićevu optuženom da je prošlog leta svojim "kantrimenom" usmrtio Luku Jovanovića na Brankovom mostu. Sud je saslušao oca nastradalog momka koji nije želeo da čuje izjave saučešća od Milićeva. Milićev je na početku suđenja negirao krivicu i zatražio od sudije da mu dozvoli da se obrati porodici Jovanović, međutim otac je to odbio pošto ga je sudija danas pitala da li želi da čuje šta Milićev želi da kaže.

Osim Milićeva koji je u pritvoru, na optuženičkoj klupi su njegov kum Bratislav Vesović koji je prošle sedmice pušten iz pritvora i taksista Saša Janković koji se brani sa slobode.Milićev je na početku suđenja tvrdio da nije bio svestan da je udario mladića na mostu, jer ga je zaslepeo blic, pošto se društvo na zadnjem sedištu auta slikalo. Vozilo za koje se sumnja da je Milićev vozio u trenutku nesreće nije pronađeno, ali je policija utvrdila da je reč o ukradenom automobilu i da iza toga stoji dobro organizovana kriminalna grupa koja je automobile krala u inostranstvu, a potom ih dovozila u Srbiju.

Nesreća na Brankovom mostu dogodila se 25. jula, kada se Luka Jovanović vraćao iz grada sa prijateljima kući. Njima se na mostu pokvarila "lada" i kad su izašli da je preguraju u zaustavnu traku, na njih je naleteo "mini kantrimen".Jovanović je preminuo dan kasnije u Urgentnom centru. Milićev je posle 15 dana napustio Srbiju i preko Turske se našao u Kini, gde je uhapšen.

Sudija za prethodni postupak Trećeg osnovnog suda u Beogradu je sredinom septembra 2014. godine doneo presude kojima je petoro Milićevih prijatelja, koji su kobne večeri bili sa njim u autu, osuđeno na kazne kućnog zatvora od četiri do 10 meseci, za koje su se nagodili sa tužilaštvom uz priznanje krivičnog dela. Tamara Bogdanović je osuđena na 10 meseci kućnog zatvora, Milica Novaković na osam, Bojana Petrović na četiri meseca, a Nikola Lepen i Dana Manevski na po šest meseci kućnog zatvora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track