PUCAO I NA KOLA U KOM SU ŽENA I DETE: Napadač na Vučića poznat po teškim krivičnim delima
Foto: Nemanja Pančić I Printskrin Facebook

Organizator linča

PUCAO I NA KOLA U KOM SU ŽENA I DETE: Napadač na Vučića poznat po teškim krivičnim delima

Crna Hronika -
Kako Kurir saznaje, Merdić je 2006. godine posle tuče u kojoj je učestvovao njegov brat Elvir i Aziz Ćorić, na punom bazenu počeo da puca iz automatske puške, da bi potom ispalio rafal i na kuću mladića koji se potukao sa njegovim bratom, a potom i na auto

Almir Merdić, jedan od organizatora napada na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici, poznat je policiji po više teških krivičnih dela.

Kako Kurir saznaje, Merdić je 2006. godine posle tuče u kojoj je učestvovao njegov brat Elvir i Aziz Ćorić, na punom bazenu počeo da puca iz automatske puške.

Ispalio je nekoliko hitaca u vazduh, tražeći Ćorića. Preplašeni posetioci su se razbežali, a Almir je potom otišao do kuće Ćorića i pucao u kući.

Jureći ga dalje automobilom, na putu je sreo Ćorića koji je u tom trenutku bio sa suprugom i maloletnim detetom, Merdić je ponovo počeo da puca i izazvao saobraćajnu nesreću kada je izgubio kontrolu nad vozilom.

Merdić je 2013. godine priveden zbog pljačke zlata vrednog 160.000 evra, koje je ukradeno iz zlatare u Doboju.

Foto: AP
Foto: AP

Premijer Srbije napadnut je u Srebrenici u subotu 11. jula, tokom komemoracije žrtvama, kada ga je masa linčovala, gađajući ga kamenjem i flašama. Delegacija Srbije je brzo evakuisana i prebačena u Beograd.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track