STIGAO KUĆI: Oteti inženjer Marijo Stanisavljević stigao u Beograd
Foto: Kurir Štampano

Dva meseca u zatočeništvu

STIGAO KUĆI: Oteti inženjer Marijo Stanisavljević stigao u Beograd

Crna Hronika -
U akciji njegovog spasavanja učestvovali su predstavnici srpskih i libijskih službi bezbednosti, uz podršku Ministarstva spoljnih poslova Srbije i naše ambasade u Tripoliju

BEOGRAD - Iz dvomesečnog zatočeništva u okolini Tripolilija, u beograd danas je sleteo Marijo Stanisavljević.

Za Marijov otkup su otmičari tražili osam miliona evra, a pre nego što se vratio u Srbiju, dva dana je proveo u zgradi srpske ambasade u Libiji.

Podsetimo srpski rudarski inženjer Marijo Stanisavljević (53), koji je proveo dva meseca u zarobljeništvu u okolini glavnog grada Libije Tripolija, oslobođen je u subotu i njega su, prihvatili su ga naši ljudi u zgradi srpske ambasade u toj zemlji.

Prema prvim informacijama, Stanisavljević je u ambasadu stigao živ i zdrav. U akciji njegovog spasavanja učestvovali su predstavnici srpskih i libijskih službi bezbednosti, uz podršku Ministarstva spoljnih poslova Srbije i naše ambasade u Tripoliju.

Marijo Stanisavljević u Libiji je radio od 2006. godine, a otet je 11. juna iz kampa VAOS limitid, u kojem je stanovao. Iako su otmičari za Stanisavljevićevu slobodu ranije tražili 8.000.000 evra, kako saznajemo, oslobađanje je završeno bez otkupa!

( Blic/Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track