SUĐENJE UHAPŠENIM DŽIHADISTIMA: Saborac Lavdrima Muhadžerija priznao učešće u ratu u Siriji
Foto: Printscreen Yt

Sudu u Prištini

SUĐENJE UHAPŠENIM DŽIHADISTIMA: Saborac Lavdrima Muhadžerija priznao učešće u ratu u Siriji

Crna Hronika -
Blaca je priznao krivicu na prvom ročištu, dok je preostalih devet optuženih za isto krivično delo negiralo da je učestvovalo i da je regrutovalo dobrovoljce za rat u Siriji

PRIŠTINA - Kujtin Blaca, bivši saborac Lavdrima Muhadžerija, priznao je pred sudom u Prištini da je učestvovao u terorističkim akcijama u Siriji, kao i da je nelegalno posedovao oružje.

Blaca je priznao krivicu na prvom ročištu, dok je preostalih devet optuženih za isto krivično delo negiralo da je učestvovalo i da je regrutovalo dobrovoljce za rat u Siriji.

Na pitanje predsednika sudskog veća da li je svestan šta kaže, te da li ga je neko na to nagovarao ili obavezao, on je rekao:

"Da, svestan sam i niko me nije naterao da idem".

Inače, ovo je druga grupa od ukupno 32 osobe protiv kojih je početkom maja podignuta optužnica, koja ih tereti za ista krivična dela.

U ovoh grupi su još Irfan Acifi, Ernest Bećiri, Fidan Ibrahimaj, Kujtim Blaca, Blerim Sula, Fitim Dema, Emri Buši, Vehbi Grdjaliu, Fisnik Busi i Kenan Rušiti.Muhadžeri je jedan od prvih kosovskih boraca koji je otišao u Siriju i smatra se za jednog od vodja albanskih mudzahedina u Siriji i Iraku.

Kosovsko pravosuđe ga takođe smatra glavnim u Siriji za regrutovanje Albanaca sa Kosova.-

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track