TUŽILAŠTVO TRAŽI PRITVOR Jordanac iz aviona: Ne sećam se incidenta
Foto: Kurir

Incident na letu Lufthanze

TUŽILAŠTVO TRAŽI PRITVOR Jordanac iz aviona: Ne sećam se incidenta

Crna Hronika -
BEOGRAD - Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu predložilo je danas sudu da odredi pritvor Jordancu Rahanu Jehadu Zuhairu Donatu koji se sumnjiči da je uzgozio živote putnika "Lufthanzinog" aviona, na letu Frankfurt - Beograd.

Pritvor je predložen zbog opasnosti od bekstva, a sada se čeka odluka suda, rekao je portparol Tužilaštva Ivan Marković. Marković je dodao da je osumnjičeni saslušan u Tužilaštvu povodom krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti.

"Rahan je saslušavan nešto dužne kako zbog prevoda, tako i zbog toga što smo morali da mu više puta ponovimo pitanje kao i slučaju kada je bio ispitivan u policiji. Uglavnom se ničega nije sećao, plakao je, tresao se i samo je ponavaljao da nije imao nameru nikoga da povredi, već da je iz Amerike doputovao u Beograd kako bi video oca", rečeno nam je u Tužilaštvu, a naš izvor dodaje da je ovaj Amerikanac jordanskog porekla prema proceni stručnjakaon nije smeo sam da putuje avionom već u pratnji.

Amerikanac jordanskog porekla Rahan Jehad Zuhairu Donatu, koji je tokom leta iznad Austrije pokušao da otvori vrata aviona.

Njega su, međutim, savladali osoblje aviona i rukometaši Vojvodine, koji su se vraćali sa gostovanja u Portu. Na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" preuzela ga je srpska policija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track