ZLOČIN NA VRAČARU: Majci koja je ugušila bebu kesom određen pritvor
Foto: Stefan Jokić

Uskoro saslušanje

ZLOČIN NA VRAČARU: Majci koja je ugušila bebu kesom određen pritvor

Crna Hronika -
Tanja je iz psihijatrijske bolnice Laza Lazarević oko 15 sati privedena u Više tužilaštvo

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu odredio je danas pritvor do 30 dana majci osumnjičenoj da je pre dva dana u stanu na Vračaru ubila svoju osmomesečnu bebu.

"Rešenjem suda okrivljenoj M.T. određen je pritvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi u slučaju boravka na slobodi mogla da ometa postupak uticanjem na svedoke, kao i zbog krivičnog dela za koje se tereti, a za koje je zaprećena kazna preko 10 godina zatvora", rekla je portparol suda Tanja Koljenšić.

Ona je dodala da joj je pritvor određen i zbog uznemirenja javnosti koje može ugroziti "nesmetano i pravično vojdenje krivičnog postupka".

Tanja je iz psihijatrijske bolnice "Laza Lazarević" oko 15 sati privedena u Više tužilaštvo. Obdukcija tela njene beba je završena, ali izveštaj o uzroku smrti još nije gotov jer se očekuju toksikološli nalazi.

Podsetimo, osmomesečna beba pronađena je mrtva na terasi stana na Vračaru, a njena majka T.M. (37) je u sobi pronađena u teškom stanju.

Jezivom otkriću u stanu na četvrtom spratu prethodio je poziv uznemirene i zabrinute žene policiji da se u zaključanom stanu nalazi žena i beba i da joj se niko ne javlja i ne otvara vrata. Policija je provalila u stan i tamo zatekla jezivi prizor Tanje M. (37) kako leži na krevetu u lokvi krvi, pošto je isekla vene.

Na svu sreću žena je bila živa i na pitanje policajaca gde se nalazi beba dala je neubedljiv odgovor, pa su policajci započeli potragu po stanu za osmomesečnom devojčicom. Na terasi stana zatekli su jeziv prizor tela nesrećne devojčice koje je bilo pomodrelo i umotano u kesu.

(EPK/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track