Dačić: Vučić i ja nismo razgovarali o promeni premijera
Foto: Rts

Dačić: Vučić i ja nismo razgovarali o promeni premijera

Politika -
Ako neko pokrene rekonstrukciju moramo da definišemo da li hoćemo novu vladu ili samo personalnu rekonstrukciju, rekao je srpski premijer

BEOGRAD - Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da bi promena na mestu predsednika Vlade Srbije značila izbor nove vlade, ali da su to za sada samo spekulacije i da o tome nije bilo razgovora u okviru vladajuće koalicije.

"Nismo zvanično razgovarali (potpredsednik vlade Aleksandar) Vučić i ja na tu temu jer smo se bavili najvažnijim državnim pitanjima", rekao je Dačić novinarima posle polaganja venca poginulim pripadnicima Vojske Jugoslavije u NATO bombardovanju na brdu Straževica u Rakovici.

"Nije bilo tema oko kojih smo se Vučić i ja do sada razilazili. Mi jedni drugima nemamo šta da zamerimo, ova vlada ima pun legitimitet. Ako neko pokrene tu priču (rekonstrukciju) moramo da definišemo da li hoćemo novu vladu ili samo personalnu rekonstrukciju", rekao je Dačić, predsednik Socijalističke partije Srbije.

Dačić je rekao i da se svi politički činioci u Srbiji treba da okrenu rešenju najvažnijeg političkog pitanja, a to je rešenje problema Kosova i Metohije. "Potrebna nam je državna saglasnost o pitanju Kosova i Metohije", rekao je Dačić i dodao da mu politički protivnici prebacuju i što vodi dijalog i što možda taj dijalog neće doneti rezultate zbog čega će biti ugrožena evropska perspektiva Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track