Dodik podržao inicijativu SDP za smenu ministara

Dodik podržao inicijativu SDP za smenu ministara

Planeta -
Pravo na predlaganje i odabir Srba predstavnika u Savetu ministara pripada nama koji smo dobili većinu, a kod Bošnjaka onima koji su dobili većinu. Podržavamo njihove inicijative, i očekujemo da će svaka naša inicijativa u tom pogledu biti podržana. Njihovo je pravo da izaberu nove ljude, rekao je Dodik.

BANJALUKA - Predsednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik izjavio je da podržava inicijativu Socijaldemokratske partije (SDP) za smenu dvojice ministara i i jednog zamenika ministra u Savetu ministara BiH iz reda Stranke demokratske akcije (SDA) BiH Sulejmana Tihića.

Nakon što su predstavnici SDA u Domu naroda juče glasali protiv usvajanja budžeta za ovu godinu SDP Zlatka Lagumdžije raskinula je koaliciju sa tom strankom na svim nivoima.

"Pravo na predlaganje i odabir Srba predstavnika u Savetu ministara pripada nama koji smo dobili većinu, a kod Bošnjaka onima koji su dobili većinu. Podržavamo njihove inicijative, i očekujemo da će svaka naša inicijativa u tom pogledu biti podržana. Njihovo je pravo da izaberu nove ljude", rekao je Dodik.

On je ponovio da Savet ministara BiH nije vlada i da se sastavlja od relevantnih predstavnika naroda i entiteta.

Dodik je naglasio da se pojavila relevantna većina Bošnjaka za promene u sastavu Saveta ministara i to u pogledu sastava unutar bošnjačkog naroda, dodajući da to iz Republike Srpske može da se podrži, preneli su banjalučki mediji.

Prema njegovim rečima, treba uvažiti činjenicu da je SDP našao novu većinu kod Bošnjaka i da predlaže rekonstrukciju te vrste.

Za Dodika su to, kako je rekao, normalne aktivnosti i tu nema nikakvih "političkih dilova".

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH usvojio je juče budžet BiH za 2012. godinu, a poslanici iz SDA glasali su protiv, zbog čega je predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija zatražio od predsedavajućeg Saveta ministara BiH Vjekoslava Bevande da smeni dvojicu ministara i zamenika ministra iz redova SDA u Savetu ministara BiH.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track