Kačavendu napao vladika, pa doživeo moždani udar!

Operacija u utorak

Kačavendu napao vladika, pa doživeo moždani udar!

Društvo -
Vasiliju Kačavendi pozlilo u Srbobranu posle slave Eparhije bačke, kada se episkop Joanikije pobunio što on vrši liturgiju

BEOGRAD - Čeka operaciju.Penzionisani vladika zvorničko-tuzlanski Vasilije Kačavenda doživeo je moždani udar, zbog čega je juče primljen na Urgentni centar u Beogradu, gde će biti operisan u utorak, saznaje Kurir.Hematom pritiska mozakKako je za naš list potvrdio direktor Kliničkog centra Srbije prof. dr Miljko Ristić, Kačavenda ima hematom koji mu ometa rad mozga, pa će zbog toga morati da bude operisan.- Kačavenda je smešten na Neurohirurgiju i ima subduralni hematom - krvarenje između mozga i moždane opne. Hematom vrši pritisak na mozak i remeti moždane funkcije, ali to nije toliko ozbiljno da bi morao odmah da bude operisan, zato mu je operacija zakazana za utorak - kaže Ristić.Prelazi na drugi lekKako je za Kurir izjavio prof. dr Branko Đurović sa Klinike za neurohirurgiju u KCS, koji je primio Kačavendu, on ne može biti operisan pre utorka zato što je koristio lek „sintrom“.- Moramo da pređemo na drugi lek i tek posle nekoliko dana možemo da ga operišemo. Pacijent je stabilan, normalno komunicira i, ako sve bude u redu, trebalo bi da bude operisan u utorak - ističe Đurović.Kako saznaje portal Istinito iz BiH, Kačavenda je moždani udar dobio nakon velike uznemirenosti zbog dešavanja oko proslave krsne slave Eparhije bačke u četvrtak u Srbobranu. Naime, kako taj portal prenosi, vladika Vasilije Kačavenda služio je liturgiju, kojoj su prisustvovali episkop bački Irinej, vranjski Pahomije, mileševski Filaret, dalmatinski Fotije, bregalnički Marko, stobijski David, raško-prizrenski Teodosije, kruševački David i jegarski Porfirije.Bruka i sramota- Pre početka liturgije arhijerej budimljansko-nikšićki Joanikije zatražio je da vladika Vasilije ne učestvuje u liturgiji, što je episkop Irinej odbio. Ovo je izazvalo burnu reakciju, a navodno je Joankije izjavio da je „bruka i sramota“ što je Vasilije uopšte prisutan u Srbobranu. Ovo je kod Vasilija izazvalo burnu reakciju i veliku uznemirenost, nakon koje je doživeo moždani udar - prenosi portal Istinito.U PR službi u Patrijaršiji juče nismo mogli da dobijemo nikoga ko bi nam potvrdio ili negirao događaj s proslave u Srbobranu.

Od snimaka do luksuznih kupovinaVladiku Vasilija Kačavendu Sabor SPC u maju je trajno razrešio dužnosti episkopa Zvorničko-tuzlanske eparhije. Ovo je usledilo posle skandala koji je izbio kada su se u javnosti pojavili video-snimci bludnih radnji na kojima je bio vladika Vasilije Kačavenda. On je u novembru 2012. od Sinoda SPC zatražio da se usvoji njegova ostavka na mesto episkopa iz zdravstvenih razloga, a Sinod ga je 22. aprila razrešio dužnosti.Posle toga, Kačavenda se povukao u Manastir Sveta Petka u naselju Pet jezera u Bijeljini, koji je gradio po uzoru na ruske manastire. Podsetimo, u avgustu je paparaco Kurira uslikao Vladiku Kačavendu kako bez mantije, u pantalonama i majici, u tržnom centru u Solunu pazari parfeme u luksuznoj radnji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track