Dva puta ništa je ništa

Dva puta ništa je ništa

Komentar dana -

LDP i DS prave superstranku, koja će izazvati tektonski poremećaj na političkoj sceni. Ovo nije vest s Njuz neta, iako ima sve elemente takvog teksta. Jer, realno, šta mogu da naprave Jovanović i Đilas zajedno, a šta tek mogu zajedno da naprave, a da bude super? Stranku - teško. Jovanović odavno nema stranku, članovi LDP su se razbežali, a pitanje je zašto se šačica ovih što su „uz njega“ zadržala. S druge strane, Đilas je tek hit - njemu je pola članstva otišlo, a dobar deo druge polovine je sam izbacio.

Da l‘ je trebalo ili ne, sad nije tema. Ipak, od čega će njih dvojica da prave stranku, ni najmanje mi nije jasno. Jovanović se danas pojavljuje u medijima mahom kao biznismen ili uspešan planinar, ronilac, svetski putnik...Da li iko može da se seti kad je argumentovano kritikovao vlast ili kad je dao neki konstruktivan predlog za rešavanje problema u bilo kojoj oblasti u zemlji? Jovanović, ne Bojan Đurić. Sumnjam, ali da zaustavite nekog prolaznika na ulici iz prve može da vam nabroji barem tri top destinacije gde je Čeda bio u poslednjih godinu dana ili da „ponovi“ njegovu pozu s Akonkagve bez ikakvih problema.

Opet, Đilas je često u medijima, ali, avaj, razlozi su potpuno pogrešni - ili tiho cvili kako u Srbiji nema demokratije, ili teatralno saopštava da stranka može bez tog nekog ko je otišao ili ga je on izbacio. Znači, još uvek je na nivou razmišljanja prosečne pevaljke - važno da sam u novinama.A i kako bi izgledalo to njihovo nesrećno sklepano čedo? Cenzus bi prošlo, fakat. Ali šta dalje? Što bi rekao junak iz crtaća Sofronije: „Dva puta ništa je ništa.“

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track