Predsednik svih građana

Predsednik svih građana

Komentar dana -

Samo je u prvi mah čudno to što je Tomislav Nikolić, predsednik države i tvorac Srpske napredne stranke, stao na stranu Ivice Dačića povodom afere „Banana“.

Ako zagrebemo ispod površine kad je reč o izjavi šefa države da je „na Dačićevoj strani“, moglo bi se doći do više odgovora na pitanje šta ga je podstaklo da tako nešto kaže.

Na stranu to što on kao predsednik svih građana ne bi trebalo da daje ovakve izjave, i da je realnije bilo da aferu usmeri ka nadležnim institucijama, ukaže im da raspetljaju ovu jednačinu s više nepoznatih.Da od njih javno zatraži da raščiste prirodu sastanaka i kako se desilo da to procuri u javnost. Ali, kada Nikolić ničim neizazvan kaže da razume lidera SPS, on time nesvesno, ili pak svesno, baca sumnju na Dačićev račun, praktično ga i on optužuje bez suda. Ne treba zaboraviti da su se upravo njih dvojica posvađala kao mačke u džaku oko toga ko će biti novi predsednik Srbije, i da je Nikolić zapretio da će završiti u loncu kao petao koji prvi kukurikne.

Drugo, Nikolić ovom izjavom smiruje uzavrelu situaciju i predupređuje izbore, koji njemu ne odgovaraju mnogo. Smanjili bi njegov uticaj, a potvrdili dominaciju lidera SNS. I na kraju, ne treba smetnuti sa uma ni tuđe fioke, i da bi Nikolić rado virnuo u njih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track