Nož u leđa državi

Nož u leđa državi

Komentar dana -

U danu kada je Srbija pred možda najvećim izazovom zbog novih uslova oko Kosova, pametnjaković Branislav Bugarski, sekretar vojvođanske vlade za međunarodnu saradnju, usred Brisela traži da severna pokrajina samostalno uđe u Evropsku uniju, bez Srbije.

To je ozbiljan nož u leđa za državu. Još gore što je to izgovorio bez ikakvog blama. Jedno je kada se pajtićevci i vučićevci svađaju između sebe u Srbiji i to je normalno za svaku iole demokratiju, pa i ovu našu.

Ali da se Pajtićevi puleni ponašaju po sistemu - šta nas briga za ostatak zemlje, ipak je previše. Nije to ni skandal, ni bruka, nego u neku ruku i izdaja nacionalnih interesa.Jedno je biti autonomaš i boriti se za prava Vojvodine, ali je drugi par rukava tražiti otcepljenje. Ipak, najgore od svega je što se stavljate u isti koš sa onima koji hoće da Srbija prizna Kosovo, naročito što pritom treba da bude dodatno ponižena.Ali valjda je to srpska nesreća - da je naš nebeski san ipak nedostižan u rečenici koju vekovima mnoge generacije ponavljaju: „Daj bože da se Srbi slože“.Kako da nas bilo ko shvati ozbiljno kada uvek ima crne ovce koja gleda samo svoj uski interes. Možda smo sami sebi najveća kazna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track