Ako je i od Sonje Biserko, mnogo je!

Komentar dana!

Ako je i od Sonje Biserko, mnogo je!

Komentar dana -

Predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava Sonja Biserko, inače odavno poznata po stavovima da Kosovo treba da bude nezavisna država, otišla je korak dalje.

Tako je Sonja sela, pismenim putem se obratila Unesku i, ni manje ni više, nego urgirala da Kosovo bude primljeno u ovu organizaciju.

Objašnjenje - Srbija je sama kriva što to već nije predložila jer će, navodno, jedino tako biti zaštićene srpske svetinje na Kosovu.

Što bi se narodski reklo, hoće da bude veći katolik od pape. Čini se da gospođa Biserko ima amneziju ili je namerno zaboravila da tokom urgencije napomene da su pre samo deceniju isti ti Albanci palili i skrnavili srpske crkve i manastire pod zaštitom Uneska.Predstavljajući se kao veliki borac za ljudska (čitaj albanska) prava, tada nije bila nimalo ažurna. Nije joj tada palo na pamet da od istog tog Uneska traži da se zaštite spomenici koji su vekovima opstajali i preživeli brojne ratove i razaranja.

I za to su verovatno bili krivi Srbi jer su tobože Albanci bili prinuđeni na osvetu zbog velikosrpskih zlodela i zločina. Ista matrica, isti scenario.Ako je i od gospođe Biserko, mnogo je.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track