Ako je i od Šešelja, mnogo je

Ako je i od Šešelja, mnogo je

Komentar dana -

Politički skandal-majstor Vojislav Šešelj je svojim poslednjim ispadom na Tviteru i porukom „Nema boljeg u klanju od mene“ prevazišao i samog sebe.

Iako je nakon povratka iz Haga poručio da čuveni san o „velikoj Srbiji“ neće pokušavati da ostvari pokoljem, lider radikala je pogazio reč i 25 godina nakon građanskog rata ne odustaje od ideja koje su ga i dovele u Hag.Pokazao je Šešelj da je tanka linija između šale i neukusa, a njegova „duhovita“ opaska možda bi i bila smešna da nije krvi koja je prolivena zbog tog i sličnih poziva. Dve i po decenije nosimo teret zločina na leđima, koštali su nas snovi o „velikoj Srbiji“ života, napretka i upravo to nas je dovelo do dna evropske lestvice, kojom se danas polako penjemo.Upravo zbog boljitka života naroda, koji Šešelj u svojim političkim govorima redovno forsira, retorika iz devedesetih ne sme više da se pojavljuje ni na slikama.

Nije Šešelj uticajni tviteraš bez lica, njegova poruka je poruka Srbije svetu, u kojem smo jedva skinuli upravo tu etiketu „koljača“. Da li će on u novi pokolj koji priziva poslati svoje sinove? Razmišlja li koju će oni titulu dobiti - koljača ili žrtve?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track