Svuda pođi, kući dođi!

Svuda pođi, kući dođi!

Komentar dana -

Srpski trener Siniša Mihajlović je kamufliran posetio svoj rodni grad Borovo, prvi put posle 25 godina. Kaže da se na ovaj korak odlučio pošto je tri noći zaredom sanjao mesto u kojem je proveo detinjstvo.

Jedni ga kritikuju zbog toga, drugi razumeju, ali jedno je sigurno - Siniša je uradio ono što je njegovo srce htelo.

Njegov povratak u rodno mesto je lep gest, ali i hrabar čin, jer nije znao šta može da ga očekuje u Borovu, gde nije bio još od rata 1991. godine.

Poznato je da su mu Hrvati pretili da više nikad ne sme da kroči tamo, ali je aktuelni trener Milana pokazao spremnost na pomirenje i pružio ruku svima koji hoće da stave tačku na sve ružno što se dešavalo u prošlosti.

Miha je, inače, poznat kao veliki Srbin, Hrvati bi rekli - nacionalista. I zaista, često je s ponosom isticao svoju nacionalnost, dičio se svojim korenima, što je mnogim njegovim sugrađanima smetalo.

Čak je dobijao i preteće poruke, ali on je preko svega prešao i odlučio da poseti svoju kuću, školu koju je pohađao i stadion na kojem je napravio prve fudbalske korake.Bez suza njegov povratak nije mogao da prođe, što dovoljno govori koliko mu je bilo bitno da obiđe mesto u kojem je proveo detinjstvo. Šta god ljudi mislili, on je uradio ono što ga je mučilo i stiskalo prethodnih 25 godina i za to zaslužuje svaku pohvalu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track