KRAJ VARANJU: Iza rešetaka i SMS mafija!

Što su varali, varali su

KRAJ VARANJU: Iza rešetaka i SMS mafija!

Crna Hronika -
U akciji „Graham“ danas će biti uhapšeno petnaestak osoba koje se sumnjiče da su SMS prevarama u brojnim nagradnim igrama firme „Fonlider“ opljačkale građane

BEOGRAD - Dolijali!Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala danas će u akciji „Graham“ početi s hapšenjem svih osumnjičenih za malverzacije sa SMS nagradnim igrama firme „Fonlider“, saznaje Kurir. Policija će privesti oko 15 osoba koje se sumnjiče da su građane Srbije oštetile za ogromne iznose.Firma „Fonlider“ organizator je svih kvizova i nagradnih igara koji se emituju na televizijama, radio-stanicama i raznim satovima.- Građanima je naneta ogromna materijalna šteta i za to će neko morati da odgovara. Istragu je pokrenulo Tužilaštvo za organizovani kriminal, a pripadnici SBPOK-a sprovode je već mesecima. U toku dana saznaćemo i imena onih kojima je određeno policijsko zadržavanje. Neki su trošili i po čitavu platu mesečno na SMS-ove, nadajući se da će dobiti stan ili automobil - kaže izvor Kurira.Podsetimo, u martu 2010. uhapšena je grupa osoba iz istog razloga. Oni su tada pomoću kompjuterskih programa i mobilnih telefona varali narod, a potom su uz simboličnu naplatu slali ljude da glume srećne dobitnike na pojedinim televizijama s nacionalnom frekvencijom.(D. T.)

Široka ponudaKompanija „Fonlider“, prema podacima s njihove internet stranice, nudi mogućnost osavremenjavanja svake marketing kampanje uz korišćenje interaktivnih mobilnih servisa. Kao jednu od svojih usluga, oni navode i mogućnost pokretanja SMS nagradne igre.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track