REDAKCIJA KURIRA: Koliko dece gladuje zbog N1
Foto: Shutterstock

bez rukavica

REDAKCIJA KURIRA: Koliko dece gladuje zbog N1

Lični stav -

Znači: dno!

N1.

Uključujući se otvoreno u izbornu kampanju Dragana Ðilasa, Vuka Jeremića, Zorana Lutovca, Pavla Grbovića, Šolakova televizija emitovala je prilog o nasilju nad ženama. Činjenicu da je u poslednjih 10 godina 298 žena u Srbiji ubio partner ili drugi član porodice ova televizija povezala je s činjenicom da SNS od 2012. godine ima većinu u parlamentu. Za smrt ovih žena direktno je optužen Aleksandar Vučić.

Dakle, šta smo imali?

Imali smo demonstraciju bezobzirnosti prema tragičnoj sudbini tih 298 žena, bezosećajno zloupotrebljenoj za politički obračun. I imali smo neprofesionalizam, jer kad se Autonomni ženski centar ogradio od „zloupotrebe podataka“ koje su oni prikupili, N1 to nije objavio.

Umesto toga, Igor Božić, direktor programa N1, saopštio je da zamerke ima SNS i odgovorio im: „Ne bavimo se politikom već činjenicama“. Još dok je razmišljao da li se „ne bavimo“ piše sastavljeno ili razdvojeno, Božić je znao da je njegova rečenica lažna. Ali bilo mu je svejedno. Jer njegov posao je da prodaje laž i manipulaciju.

Uostalom, sam je to potvrdio. Kad su Jelena Zorić i Jugoslav Ćosić onomad napustili N1 jer im je uticaj vlasnika na uređivačku politiku postao neprihvatljiv, prvo što je Igor Božić izjavio zasevši u fotelju prvog čoveka bilo je da se „uređivačka politika neće menjati“. Sad se svakog dana iznova dokazuje.

Šta sledeće možemo da očekujemo: „broj malih pandi koje su uginule od pobede SNS na izborima 2012. godine“? Ali hajde da mi postavimo ovakvo pitanje: koliko dece u SAD mora da gladuje da bi Igor Božić mogao da laže?

Nije trik pitanje! Jer, Igor Božić ne laže iz ubeđenja, kampanju protiv sadašnje vlasti u Srbiji radi za redovnu mesečnu nadoknadu. I svi ostali koji su s njim uključeni u projekat idiličnog naziva „jačanje demokratije u Srbiji“. Poslednjih trideset godina te se aktivnosti - svejedno da li se vode kao „rušenje diktature“, „jačanje demokratije“, „podizanje ekološke svesti“... - finansiraju preko određenih agencija i fondacija, parama poreskih obveznika zapadnih zemalja.

Sa budžetima je svuda, i na Istoku i na Zapadu, tako: gde je tanko, tu se kida! Što znači da ćeš, ako ti zatreba, pre da zahvatiš u kasu socijalne zaštite nego u pare vojnoindustrijskog kompleksa. U praksi, uzmu se pare za lekove sirotinji u Detroitu i namene „podizanju svesti o značaju vladavine prava“. Finansiraš Igora Božića, recimo...

I tako od kampanje do kampanje, od izbora do izbora. Pare nisu naše, a ni njihova kampanja ne predstavlja veliki problem za Srbiju, ali primećujemo: te pare su bačene pare.

Uostalom, osvrnite se oko sebe. Mesec i kusur dana je do izbora, da li biste se zaista kladili da će Ðilas i ostali po spisku pobediti?

Šta preduzimaju da pobede?

Gurnuli su u izbornu trku Ponoša i Jankovića (i metaforički zvuči smešno: Vladeta trči trku!), a alibi za mogući poraz - i razlog da strane agencije i fondacije obrnu još jedan „investicioni krug“ već su smislili - izbori će biti pokradeni!

Samo se čeka da 3. aprila uveče N1 to javi!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track