VLADIMIR ĐUKANOVIĆ: Pripremite se, sledi pakao
Foto: Marina Lopičić

UDARNA PESNICA

VLADIMIR ĐUKANOVIĆ: Pripremite se, sledi pakao

Lični stav -

Znam, svi koji pročitaju ovo pisanije reći će „ma, ovaj preteruje“. Dodaće i to da mi je sigurno Vučić rekao da namerno dižem tenziju, jer samo kada je narod pod tenzijom lako se vlada. Reći će da sve ovo saopštavam kako bi Srbija imala alibi da uvede Rusiji sankcije. Da, javiće se razni stručnjaci opšte prakse, pozvani da svakog tumače i da analiziraju. Reda radi da se dopadnu na mrežama i da dobiju što više lajkova.

No, takvi me ne zanimaju. Nisam neko ko pledira da je uvek u pravu, još manje sam neko ko voli da saopštava crne slutnje, ali sam, pre svega, neko ko je odgovoran prema svojoj zemlji i narodu, a kada se opasnost nad našom zemljom nadvija, ne mogu a da narodu ne saopštim šta iskreno mislim. Zaista mislim da nam sledi pakao i da je vreme da se ozbiljno za taj pakao pripremimo.

Dakle, rat između Rusije i NATO koji se trenutno vodi u Ukrajini neće se završiti. Naprotiv, produbiće se i u dogledno vreme proširiti i na druge delove u Evropi. Srbija nije u Africi, niti je u Južnoj Americi, već je u Evropi, pa shodno tome, ne postoji ni promil šanse da haos koji se širi Evropom ne zakači i nas. Dakle, haos nam je evidentan, a ključno što se pred nas stavlja je hoćemo li umeti da upravljamo tim haosom, odnosno da izvršimo njegovu neophodnu kontrolu.

Pre svega da sprečimo da se ratni sukob ne proširi na Balkan. Zebnja mi se uvlači kada vidim kakav se front sprema protiv Srbije, a sve zbog toga jer želimo da očuvamo vojnu neutralnost i zato što imamo više nego prijateljske odnose sa Rusijom. Onog momenta kada Zapad formalno optuži Putina da je počinio genocid u Ukrajini, a taj momenat se sve više bliži, od nas će se ultimativno zahtevati da odnose s Rusijom prekinemo, jer je neodrživo imati odnose sa čovekom koji je naredio genocid.

To će svakako biti obrazloženje. Otuda, s obzirom na čvrste odnose koje Republika Srpska ima s Ruskom Federacijom, nemojte se začuditi ukoliko se u najskorije vreme izvede akcija hapšenja Milorada Dodika i još nekih rukovodilaca Republike Srpske pod izgovorom da su korumpirani i da se na taj način štiti Dejtonski sporazum i celovitost BiH.

Naravno, sve su ovo suštinski uperene pretnje prema Vučiću, odnosno stavljanje u izgled šta bi njemu moglo da se dogodi, pa i samoj Srbiji, ukoliko ne prihvati zapadnu politiku prema Rusiji. Uveliko se podižu patuljci iz Zagreba, Sarajeva, Podgorice i Prištine da u tuđe ime bacaju žaoke na Srbiju, a opet sve sa ciljem da se isprovocira naša neodmerena reakcija. Oni koji smišljaju te provokacije ići će i dotle da započnu i ratni sukob samo da bi nas uvukli u isti.

Na ekonomskom planu već vidim lagane naredbe da se fabrike iz pojedinih zemalja povuku iz Srbije pod obrazloženjem da Srbija podržava genocidni režim u Moskvi, što je po Zapad neprihvatljivo. Već vidim sankcije za pojedine privrednike iz Srbije, možda i nekog političara. Tu su i razne mere koje će uticati na ciljano uništavanje naše privrede.

Takođe, uveliko vidim lažne izveštaje agenturnih agencija, tipa Fridom haus ili Reporteri bez granica, kako je u Srbiji diktatura i kako se sputavaju mediji, odnosno kako tabloidi blate „nezavisni“ NVO sektor koji trpi „užasnu torturu“. Vidim neverovatno angažovanje na srozavanju Srbije samo zato što želi da bude nezavisna zemlja. To danas, kada se šizofreni svet podelio, očito nije moguće.

Ljudi, spremite se za pakao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track