FAMOZNO SVETISLAV BASARA: 1.000.000.000.000 RUBALJA
Foto: Marina Lopičić

KOLUMNA

FAMOZNO SVETISLAV BASARA: 1.000.000.000.000 RUBALJA

Lični stav -

Taman se ponadah da su avgustovski dani dupeta prošli i da su guzni problemi stavljeni ad acta, ne lezi vraže, ispade da uzalud behu sve nade moje. Sa Visokog mesta najpre je blagoobavešteno da se Prajd otkazuje, da bi potom - kad je Visoko Mesto doknalo da nije „vlasno“ da otkazuje skupove koje nije samo zakazalo - bilo oglašeno da je „skup zabranjen“ i da tu ništa ne mogu promeniti ni Putin ni Bajden ni ostale urgencije sa najviših međunarodnih mesta.

Da nekim slučajem krečim po tržišnim cenama, dosad bih zaradio desetine miliona evra na besplatnom dokazivanju da nesmetano održavanje Prajda nije (bar ne bi smelo da bude) pitanje ljudskih prva, „tradicije“, različitih pogleda na seksualnost i ostalih trica i kučina, nego kamen kušnje autoriteta države koja je takve manifestacije zagarantovala ustavom i zakonima.

E sad, pitanje je od 1.000.000.000.000, ovoga puta ne sendviča, nego rubalja, kako je došlo do toga da srpska javnost, a bogme i većina demokratskih državnika budu neuporedivo rigidniji prema homoseksualcima u demokratskoj Srbiji nego što su to bili u SFRJotovoj Socijalističkoj Republici, u kojoj je homoseksualnost (oba pola) bila zakonom zabranjena.

Uprkos zakonskoj zabranjenosti, ne sećam se da je za SFRJotovog vakta ijedan tobdžija ili furundžija zglavinjao u mardelj zbog protivprirodnog bluda - na koji se gledalo popreko, ali kroz prste - osim, naravno, ukoliko bi bludno zloupotrebio neko maloletno čeljade. Što je ako se zoveš Pahomije u demokratskoj Srbiji Referendumskog Lopova, bilo ako i ne baš dozvoljeno, a ono podložno takozvanoj zastari.

Sedamdesetih godina prošlog veka u Beogradu bilo je ne više od sedam-osam kriminalaca koji su maltrertirali pedere u parku kod Manježa, u Beogradu treće decenije XXI veka ulicama se valjaju desetine hiljada „porodičnih muškaraca i žena“ koji traže prolivanje pederske krvi, a među tim domaćinima i domaćicama ima i puno kaluđera.

Apropo demonstrirajućih kaluđera: ne slušajte Porfirijeve nacionalne limunade i svetosavske oranžade, sad će Uncle Bas da vam prepriča šta o tome kaže vrelo pravoslavne mudrosti - svetootačka literatura. Evo šta kaže: kaluđer u rulji, vrevi i na ulici je loš kaluđer, promašio je poziv. A ako se kaluđer nađe u rulji koja traži linč pedera, dobro znajte da se taj trpa (ili trpa) u bulju, pa po principu „drž’te lopova“ protestuje protiv sodomije.

Pravo pitanje je postavio jedan Viber cinik: „Kako mislite da odbranite srpski narod na Kosovu - na kome sve vrvi od lažne kosovske policije i stvarnih trupa NATO - ako niste u stanju da u prestonici obezbedite održavanje uredno prijavljenog, mirnog skupa.“ Ima tu još jedno, za našu državu još neprijatnije pitanje. Ako antipederske litije nije organizovala ona sama - a nije, jer dok ne počeše litije nije imala ništa protiv Prajda - ako je, nadalje, svakom ko je to video jasno da litije nisu „spontane“ - da li ih možda nije organizovala neka druga država koja bi da svoje ingerencije proširi i na teritoriju naše države.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track