HUSEIN MEMIĆ: Ugljanina odavno ne zanimaju glasovi a partija mu je na izdisaju
Foto: Ministarstvo turizma i omladine

HUSEIN MEMIĆ: Ugljanina odavno ne zanimaju glasovi a partija mu je na izdisaju

Lični stav -

Bošnjaci dobro znaju da jeftini politički trikovi poput nedavnog odlaska Sulejmana Ugljanina kod Aljbina Kurtija u našem narodu više ne prolaze. Kako se približavaju izbori Ugljanin pokušava da okupi ono malo biračkog tijela koje mu je preostalo. Ovakvi potezi ne donose nikakve glasove, naprotiv, samo nanose štetu. Ugljanina odavno ne zanimaju glasovi a partija koju vodi je svakako pred gašenjem i na izdisaju.

Da nema političke konsekvence moglo bi se reći da ovakvi njegovi potezi više liče na "nostalgični povratak u detinjstvo i žal za mladočću". Imam utisak da Sulejman Ugljanin Kosovo i Metohiju doživljava i dalje kao svoj kraj u kome je živeo i proveo najljepše dane svog djetinjstva. Imao je gospodin Ugljanin više takvih izleta poput posete mezaru Adema Jašarija.

Aljbin Kurti mu je verovatno ovom prilikom obećao velike infrastrukturne projekte, izgradnju Kliničko-bolničkog centra, puteva preko Pešteri, rekonstrukciju škola, korićenje rijeka, izgradnju stadiona i sportske infrastrukture, zapošljavanje velikog broja ljudi u zdravstvu i drugim sektorima.

Dok se mi svakog dana borimo da učinimo što više za Novi Pazar, da realizujemo što više projekata za dobrobit svog naroda i razvoj celog regiona, on svojim političkim izletima na Kosovu i Metohiji provocira većinski narod svoje zemlje i pokušava da stvara razdor između Bošnjaka i Srba, a na tome profitira samo unutar šačice svojih istomišljenika. Kad bolje razmislim, samo na osnovu provokacija, bez ikakvog plana i smislenog delovanja ta stranka i preživljava na političkoj sceni.

Ne postoji nijedan političar niti partija u Srbiji koji će ovakav potez Ugljanina opravdati bilo da je opoziciona ili vladajuća. Ugljanin ovim potezima svoju stranku, podvlačim, svoju stranku, a ne Bošnjake koji mu odavno ne veruju, gura u politički ambis.

Da napomenem i to, pregovori su se vodili i za vreme njegovog ministrovanja, dok je sedeo u Vladi Republike Srbije. Za to vreme nikada nije otišao na Kosovo, već je citiram, govorio "da Srbija daje najveći stepen prava Bošnjacima."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track