PROTESTOVALI SMO FIFA ZBOG ŠAĆIRIJEVIH KOPAČKI: Jovan Šurbatović otkrio da su Švajcarci dobili dozvolu da ispoljavaju NACIONALNA OSEĆANJA!
Foto: Reuters

NOVI DETALJI

PROTESTOVALI SMO FIFA ZBOG ŠAĆIRIJEVIH KOPAČKI: Jovan Šurbatović otkrio da su Švajcarci dobili dozvolu da ispoljavaju NACIONALNA OSEĆANJA!

Mundijal 2018 -

Jovan Šurbatović, generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije, rekao je da su zapratili FIFA da neće izaći na teren protiv Švajcarske, ako Džerdan Šaćiri ne promeni kopačke.

Krilni napadač Švajcarske, koji je poreklom s Kosova, na jednoj kopački imao je zastavu zemlje za koju nastupa, dok je na drugoj imao od takozvane države Kosovo.

To je posebno iritiralo ljude iz FSS, koji su rekli ljudima iz FIFA da neće izaći na teren, ako Šaćiri ne promeni kopačke.

"Ono što je nas posebno iritiralo jeste da smo na zagrevanju primetili da jedan njihov igrač, Šaćiri konkretno, nosi zastavu tzv. države Kosovo. Mi smo reagovali, čak smo i zategli rekli smo da nećemo izaći na teren i igrati utakmicu ukoliko on ne zameni kopačke", rekao je Šurbatović za B92.

Ipak, ljudi iz FIFA nisu imali razumevanja za naš Savez.

"Međutim nije bilo reakcije, onda smo ponovo insistirali, napisali nekoliko mejlova, imali direktan kontakt sa ljudima iz FIFA kancelarije, i na kraju, pred početak utakmice, dobili smjo obrazloženje da je to dozvoljeno prema FIFA regulativima jer je ta država Kosovo njihova punopravna članica i da fudbaleri mogu da ispoljavaju nacionalna osećanja", kaže Šurbatović.

"Orlovima" nije preostalo ništa drugo nego da izađu na teren, ali su tamo nažalost poražni posle niza loših odluka Feliksa Briha, ali i naše slabe igre, pre svega u drugom poluvremenu.

Srbija sada ima tri boda, jedan manje od Brazila i Švajcarske i za prolaz u narednu rundi igraćemo protiv "Selesaa" za četiri dana u Moskvi.

Utakmica je na programu od 20 časova na stadionu Otkritje arena.

kurir.rs / B92

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track