MUNDIJAL UŽIVO, 14. DAN:  (KURIR TV) AUF WIEDERSEHEN! Nemci se vraćaju kući! Počeo meč Orlova sa Brazilom!
Foto: Starsportphoto

KURIR U RUSIJI

MUNDIJAL UŽIVO, 14. DAN: (KURIR TV) AUF WIEDERSEHEN! Nemci se vraćaju kući! Počeo meč Orlova sa Brazilom!

Mundijal 2018 -

Dobro došli na blog uživo!

U Rusiji se trenutno održava Svetsko prvenstvo u fudbalu, a Kurir je rešio da vas na najbolji način inforimiše o svim dešavanjima. I to iz minuta u minut!

U našem blogu uživo na jednom mestu će pronaći najnovije informacije, rezultate, najave, uključenja uživo iz Rusije, kao i brdo zanimljivosti koje prate najvažniju sporednu stvar na svetu.

Dobro došli na Kurir sport!

Danas na programu:

16.00 Južna Koreja - Nemačka

16.00 Meksiko - Švedska

20.00 Srbija - Brazil

20.00 Švajcarska - Kostarika

20:19 - Počela je utakmica između Kostarike i Švajcarske.

20:17 - Počela je utakmica sa Brazilo. Uživo prenos pratite ovde.

20:12 - Lev bez dlake na jeziku.

19:38 - NEMCI ŠOKIRANI ISPADANJEM: Nije bilo naše Svetsko prvenstvo, tužni smo!

18:58 - Poznate startne postave za meč Srbija - Brazil!

SRBIJA: Stojković - Rukavina, Milenković, Veljković, Kolarov - Matić, Tadić, Milinković-Savić, Ljajić, Kostić - Mitrović.

BRAZIL: Alison, Fagner, Tijago Silva, Miranda, Marselo, Kazemiro, Kutinjo, Paulinjo, Vilijan, Nejmar, Gabrijel Žezus.

18:00 - AUF WIEDERSEHEN!!! Nemci ispali u grupnoj fazi!

foto: reuters

17:46 - BRAZILAC KOJI JE ZALJUBLJEN U SRBIJU: Obožavam ajvar, pljeskavicu, kajmak i rakiju! Sanjam Orlove u finalu s mojim Nejmarom

foto: Dragana Udovičić

17:02 - NEK SE SPREMI NEJMAR! Soraja stiže na Otkritje arenu!

Poznata srpska starleta Soraja Vučelić doputovala je u Moskvu kako bi uživo sa stadiona "Otkritije arena" pratila meč imeđu Srbije i Brazila.

16:17 Pratite tokove mečeva u grupi F na našem lajv blogu.

Švedska napada Meksiko, Nemci idu na Južnu Koreju.

15:10 - Srpski navijači u Moskvi: "Dajte Brazil da se igramo"

Srpski navijači ispunili su centar Moskve i prave sjajnu atmosferu pred utakmicu protiv Brazila na Mundijalu u Rusiji.

Reporter sa lica mesta javlja da je u Moskvu došao veliki broj navijača iz Srbije i da ima Srba iz svih delova Evrope, kao i da su brojniji od Brazilaca.

Gradom ođekuju srpske navijačke pesme, a među njima i hitovi "Biće teško, biće 0:2" i "Dajte Brazil da se igramo".

14:20 - Sergej će imati sjajnu podršku na Otkritije areni! U Moskvu su stigli brat Vanja, mama Milana i sestra Jana!

Mi spremni a vi? Idemo bre srbi neymar da...

A post shared by Vanja Milinkovic Savic (@vanja_32) on

13.39 Svi žele da se slikaju sa zastavom Srbije!

foto: Kurir

13.21 Navijači Srbije danas posećuju i crkvu

foto: Kurir

12.28 - Kuper nije više selektor Egipta Argentinski stručnjak Ektor Kuper nije više selektor reprezentacije Egipta posle tri poraza na Mundijalu u Rusiji, saopštio je danas Fudbalski savez te afričke zemlje. Kuperu je istekao ugovor po završetku Svetskog prvenstva, koje je Egipat završio bez ijednog boda u mečevima A grupe sa Urugvajem (0:1), Rusijom (1:3) i Saudijskom Arabijom (1:2), i nije mu ponuđena nova saradnja. Iskusni 62-godišnji trener otišao je sa klupe Egipta nakon tri godine i to tako što je obezbedio reprezentaciji prvi plasman na Svetsko prvenstvo još od 1990. Kuper je ranije radio kao trener Al-Vasla, Orduspora, Rasinga iz Santandera, Arisa, Parme, Betisa, Majorke, Intera, Valensije, Lanusa i Urakana, kao i kao selektor Gruzije.

12.22 - Lev ostaje selektor Nemačke bez obzira na rezultat na SP Selektor Nemačke Joahim Lev ostaće selektor te fudbalske reprezentacije po završetku Svetskog prvenstva u Rusiji bez obzira na rezultat, rekao je danas predsednik Fudbalskog saveza Nemačke (DFB) Rajnhard Grindel. "Pre početka Mundijala, Izvršni odbor DFB odlučio je da produži ugovor sa Joahimom Levom do 2022. godine, pošto verujemo da niko drugi neće bolje izvesti promene i neophodnu rekonstrukciju ekipe po završetku Svetskog prvenstva", rekao je Grindel. On je podsetio da je osim Mundijala 2014. godine, Lev sa reprezentacijom prošle godine osvojio Kup konfederacija i to sa podmladjenim timom. "Pokazao je da može da oformi impresivan tim koji je igrao odličan fudbal sa mladim igračima. Čak i ako reprezentacija ispadne u prvoj fazi turnira u Rusiji, Lev će ostati", naveo je predsednik nemačkog saveza. Lev je od 2004. godine bio asistent tadašnjem selektoru Nemačke Jirgenu Klinsmanu, a ekipu je preuzeo dve godine kasnije na Svetskom prvenstvu. On je za to vreme predvodio Nemačku do polufinala na svakom turniru. Nemačka je loše počela turnir u Rusiji, pošto je izgubila od Meksika sa 0:1. Ekipa Joahima Leva je golom Tonija Krosa u nadoknadi vremena pobedila Švedsku u drugom kolu i danas joj je potrebna pobeda protiv Južne Koreje sa najmanje dva gola razlike kako bi se sigurno plasirala u osminu finala, bez obzira na ishod utakmice Meksiko-Švedska. Na tabeli Grupe F prvi je Meksiko sa šest bodova, Nemačka i Švedska imaju po tri, dok je Južna Koreja bez bodova.

joakim lev
joakim lev

11.43 - Tadić odbio Kineze i premijerligaše, posle SP ide u Ajaks Srpski fudbalski reprezentativac Dušan Tadić odmah posle Svetskog prventsva u Rusiji kompletiraće transfer iz Sautemptona u Ajaks za 20 miliona evra. Tadić večeras igra sa Srbijom protiv Brazila za prolazak u drugu fazu iz E grupe i od ishoda tog duela zavisi kada će se vratiti u Holandiju, gde je pre odlaska na Ostrvo sa velikim uspehom nosio dresove Groningena i Tventea. Zbog velikana iz Amsterdama 29-godišnji vezista je čak odbio ostanak u Engleskoj i čak bogate ponude iz Kine, javlja Skaj Sport. Sautempton je već spremio zamenu za Tadića jer je dogovorio dolazak Mohameda Elijunusija iz Bazela za 18 miliona evra. Tadić će postati najskuplje plaćeni fudbaler u istoriji holandskog fudbala i srušiće rekord sunarodnika Miralema Sulejmanija, koji je 2008. godine presao iz Herenvena u Ajaks za 16,2 miliona. Njega na stadionu "Johan Krojf" čeka ga četvorogodišnji ugovor.

dušan tadić
dušan tadićfoto: Starsport©

11.11 - Brazilci su spremni za navijanje, a šta se desi kada im neko vikne: Srbija, Srbija! Pogledajte u videu iz Moskve:

10.39 - Maradona: Dobro sam Legendarni argentinski fudbaler Dijego Maradona rekao je da je "dobro", nakon što su ga pregledali lekari jer mu je pozlilo tokom utakmice Argentine i Nigerije na Svetskom prvenstvu. Kako je preneo Bi-Bi-Si (BBC), Maradona je rekao da ga "mnogo boli vrat". Maradona je na društvenim mrežama postavio svoju fotografiju sa lekarima koji su mu ukazali pomoć tokom poluvremena jučerašnje utakmice u Sankt Peterburgu i negirao je da je bio u bolnici. "Želim svima da kažem da sam dobro. Pregledao me je lekar i preporučio ; da odem kući pre početka drugog poluvremena, ali želeo sam da ostanem, pošto smo rizikovali prolaz dalje. Kako mogu da odem?", naveo je 57-godišnji Maradona.

Argentina je sinoć pobedila Nigeriju sa 2:1 golom Roha u 86. minutu i plasirala se u osminu finala Mundijala u Rusiji. Na video snimcima koji su se sinoć pojavili, Maradona je uz pomoć prijatelja posle utakmice jedva napustio ložu, ali je BBC preneo da se Argentinac kasnije ukrcao na avion za Moskvu. On je euforično proslavljao golove svog tima, posebno drugi, posle kojeg je pokazivao srednji prst. Pri rezultatu 1:1 Maradona je plakao, pošto taj rezultat nije odgovarao Argentini, jer se suočavala sa eliminacijom. Argentina će u subotu u osmini finala igrati protiv Francuske. Maradona je kao kapiten predvodio Argentinu do trijumfa na Svetskom prvenstvu 1986. godine. Odigrao je 91 utakmicu za Argentinu i postigao je 34 gola. Od 2008. do 2010. godine bio je selektor državnog tima.

09.43 - Mesi: Bog nije dozvolio da ispadnemo; Roho: Tek sad počinje Najbolji argentinski fudbaler Lionel Mesi izjavio je da je bio ubeđen da će "gaučosi" pobediti Nigeriju i proći u nokaut fazu Svetskog prvenstva. Argentina je prošla među 16 najboljih na svetu golom u 86. minutu Markosa Roha za 2:1 protiv Nigerije u 3. kolu D grupe Mundijala u Rusiji. "Bili smo uvereni u pobedu, sjajno je trijumfovati na ovaj način. Uživali smo... Znam da je Bog uz nas i da nam neće dozvoliti da ispadnemo. Hvala svima koji su se žrtvovali za tim, dres Argentine je iznad svega", rekao je Mesi za argentinski "TyC Sport". Argentincima će naredni rival biti Francuska, a Mesi ističe veliki respekt prema timu Didijea Dešana. "Naravno da smo gledali svaku njihovu utakmicu, pratimo sve reprezetnacije. Francuska je snažan tim, sa odličnim individualcima u svim linijama. Imaju brze igrače koji prave razliku. U tom timu imam saigrače iz Barselone i dobro iz znam", rekao je Mesi koji je postao tek treći Argentinac sa golovima na tri Mundijala, posle Dijega Armanda Maradone i Gabrijela Batistute, uz rekord na najvećim turnirima po broju driblinga (107) i po tome nadmašio Maradonu. Junak pobede nad Nigerijom Markos Roho, strelac u 86. minutu, kaže da tek sada kreće ono glavno. "Ovo nam je bilo potrebno, za nas tek sada kreće Mundijal. Mesi nam je rekao da ima želju da postigne gol više nego ikad. Napred Argentina do same završnice", dodao je defanzivac Mančester Junajteda. Utakmica između Argentine i Francuske igra se u subotu u Kazanju.

lionel mesi
lionel mesifoto: EPA/David fernandez

09.07 - Pretnje bombom u Rostovu na Donu, policija ništa nije našla Ruskoj policiji u utorak je upućeno više pretnji bombom u Rostovu na Donu, u gradskim objektima vezanim za Svetsko prvenstvo u fudbalu, nakon čega je policija sprovela sve potrebne kontrole, ali nije pronašla nijedan opasan predmet, saopštila je danas Pres služba regiona Rostov. "Trenutno, svi objekti normalno funkcionišu", navodi se u saopštenju, prenosi Rojters. Policija u Rostovu na Donu danas je saopštila da je tamo, kako je navedeno, "u sklopu vežbe" evakuisala 16 objekata, među kojima hotele i restorane. Prethodno je britanskoj agenciji u policiji rečeno da je hotel "Topos" u tom gradu evakuisan zbog sumnje u pretnju bombom. U tom hotelu, inače, nije boravila nijedna od fudbalskih reprezentacija koje učestvuju na Svetskom prvenstvu.

08.02 - Maradona u bolnici!

Legendarni argentinski fudbaler Dijego Maradona prebačen je u bolnicu u Sankt Peterburgu, jer mu je pozlilo posle utakmice na kojoj je reprezentacija Argentine obezbedila plasman u narednu fazu Svetskog prvenstva. Više o tome pročitajte na OVOM LINKU

maradoni pozlilo na stadionu
maradoni pozlilo na stadionufoto: AP

08:01 - Poštovani posetioci portala Kurir! Prethodni dan nam je doneo pregršt uzbuđenja na Mundijalu! Ako ste slučajno nešto propustili za vas smo pripremili pregled, a on se nalazi na samo jedan klik od vas!

08:00 - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti sa Svetskog prvenstva na jednom mestu.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Zvezda ne staje. Dolaze štoper iz Gane i napadač iz Holandije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track