PINK PANTER STIL: Sekirama orobili prodavnicu satova u Parizu!
Foto: Beta AP

Uhapšena dvojica pljačkaša

PINK PANTER STIL: Sekirama orobili prodavnicu satova u Parizu!

Planeta -
Napadači naoružani sekirama i čekićima polupali izlog radnje, a zatim odneli 20 luksuznih satova vrednih nekoliko stotina hiljada evra

PARIZ - Oko 15 ljudi, od kojih su neki bili naoružani sekirama i čekićima, opljačkali su danas radnju luksuznih satova u elitnom delu Pariza i odneli "plen" vredan nekoliko stotina hiljada evra, a policija je uhapsila dvojicu pljačkaša, poreklom iz istočne Evrope.

Nešto pre pauze za ručak, dva elegantno obučena čoveka ušla su u prodavnicu "Vašeron Konstantin" u blizini Trga Vandom i sa sobom uveli treću osobu koja je bila naoružana, javio je AFP.

Policija je saopštila da su nakon toga u radnju ušla šestorica ljudi, sa kapuljačama na glavama, noseći čekiće i sekire kojima su polupali izlog radnje, a zatim odneli 20 luksuznih satova.

Za to vreme, još šestorica njihovih saučesnika su ispred izloga radnje, samo nekoliko metara od zgrade ministarstva pravde, aktivirali dimne granate kako bi omogućili pljačkašima da bezbedno i brzo pobegnu, što su ovi učinili - peške.

Od čitave grupe, policija je uspela da uhapsi samo dve osobe, koje su sada u pritvoru, a nedaleko od radnje pronađena su dva čekića i jedna sekira.Policija ističe da je ova pljačka jedinstvena po broju umešanih ljudi i činjenici da su uspeli da pobegnu u oblasti prepunoj kamera za nadzor.

Ove godine u Francuskoj se dogodio niz pljački, uključujući nekoliko slučajeva u Kanu.Početkom septembra četiri osobe automobilom su upale u radnju, upravo na Trgu Vandom, i odnele nakit vredan dva miliona evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track