TRAGEDIJA OČAJNE MAJKE: Probijala se kroz sneg da spasi bebu!

Požrtvovanost

TRAGEDIJA OČAJNE MAJKE: Probijala se kroz sneg da spasi bebu!

Planeta -
Dečačić je nažalost podlegao povredama, ali hrabra Melani pomogla je da se spase životi ostalih putnika

Pet osoba, uključujući pilota i petomesečnu bebu, izgubili su živote u padu manjeg aviona u Aljasci. Cesna sa 10 putnika srušila se u petak naveče daleko od civilizacije.

Iako su preživeli putnici uspeli da stupe u kontakt sa spasilačkim ekipama, usled loših vremenskih uslova nisu bili u mogućnosti da opišu položaj srušenog aviona. Svesna da je potraga za olupinom u toku noći kao traženje igle u plastu sena, 25-godišnja Melani Kofi, čija je beba u tom trenutku bila teško povređena, izašla je na sneg i po gustoj magli probila se kroz klizavu tundru do najbližeg sela Sent Meri.

Tamo su joj u pomoć priskočili lokalni stanovnici koje je hrabra majka odvela natrag do mesta nesreće. Kada se sa 50-ak seljana vratila do olupine za njenu bebu bilo je prekasno.

Dečačić je podlegao povredama, i kao još četvero ostalih putnika koji su zadobili teške povrede glave i višestruke prelome. Ali hrabra Melani pomogla je da se spase životi ostalih putnika. Oni bi teško dočekali jutro da ih seljani nisu odneli do vozila hitne pomoći kojima su ih zatim odvezeni u 25 kilometara udaljen Mauntin Vilidž.

"Fascinantno je kako je uspela da pronađe put do sela po tako lošem vremenu i da zapamtiti povratak nazad”, kazao je jedan od bolničara, dirnut sudbinom mlade majke koja je ostala bez deteta.

Dok se povređeni oporavljaju, vlasti pokušavaju da ustanove okolnosti koje su dovele do pada aviona

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track